Kingston lanceert USB Type-C-versie van ultraveilige IronKey Keypad 200

Kingston moderniseert zijn IronKey Keypad 200 met een USB Type-C-aansluiting. De veilige USB-stick zou ook iets hogere prestaties meekrijgen.

Kingston stopt een USB Type-C-poort op zijn IronKey Keypad 200. Die heeft in die configuratie de IronKey Keypad 200C. Met de nieuwe interface stijgen volgens de cijfers van Kingston ook de prestaties van de stick, met hogere lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 280 MBps en 200 MBps.

Fysiek en digitaal veilig

De USB-stick is gemaakt om hoogst gevoelige data veilig te houden, zonder dat je daar extra software voor nodig hebt. Encryptie van data gebeurt volgens de XTS-AES 256 bits-standaard op de drive zelf. Vergrendelen en ontgrendelen die je met een pincode die je rechtstreeks op de stick zelf ingeeft. Verder beschermt Kingston de drive tegen fysiek gepruts door de hardware te overgieten met epoxy. Het resultaat is een ietwat fors uitgevallen USB-stick die een FIPS 140-3 Level 3-certificatie mag verwachten.

lees ook

Kingston IronKey Keypad 200 Review: ultra veilige USB-stick zonder software-gedoe

De drive is beschikbaar in capaciteiten van 8 GB tot en let 256 GB. De prestaties voor de modellen met een lagere capaciteit liggen iets lager. Doordat de versleuteling op de USB-stick zelf gebeurt en die is uitgerust met een interface met een keypad en led-lampjes, hoort er geen extra software bij de IronKey Keypad 200C. Die werkt zo onafhankelijk van een besturingssysteem en past in een Mac, Windows-computer, Linux-systeem, smartphone, tv of wat dan ook.

Minpunt weggewerkt

Wij gingen pas nog aan de slag met de gewone IronKey Keypad 200 voor een uitgebreide review. We beoordeelden dat toestel toen erg positief en gaven als belangrijkste nadeel het ontbreken van een USB Type-C-versie, aangezien die aansluiting vandaag alomtegenwoordig is. Met de IronKey Keypad 200C lost Kingston dat probleem op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home