iCloud voor Windows voegt wachtwoordmanager toe

icloud

Dankzij een app in de Microsoft Store kan je als Apple-gebruiker via een pc inloggen op je iCloud. De software staat je toe om foto’s en bestanden te downloaden, maar wachtwoorden onthouden had het nog niet onder de knie. Daar komt nu verandering in.

Als Apple-gebruiker kon je eerder al makkelijk inloggen op je iCloud via een pc, maar de software kon nog niet goed om met de iCloud-wachtwoordsleutelhanger. Dankzij de nieuwe 12.5-versie van iCloud voor Windows, krijg je er nu een wachtwoordmanager bij.

Browserextensies

Wanneer je de update in de Microsoft Store doorvoert, kan je al je wachtwoorden die je reeds had opgeslagen opzoeken, bewerken, toevoegen en verwijderen. Je zal de toepassing ook samen met een Microsoft Edge- of Google Chrome-extensie kunnen gebruiken, om online automatisch wachtwoorden in te vullen. Op de ondersteuningspagina van Apple vind je meer info.

De applicatie bewaart al je wachtwoorden in een geëncrypteerde database op je computer en verplaatst ze naar de relevante browserextensie via een veilig kanaal. De software zal automatisch logingegevens van websites opslaan en synchroniseren, maar de gegevens van andere applicaties en kredietkaarten overslaan.

Apps als 1Password en Dashlane bieden dit al langer aan, maar voor een Apple-gebruiker maakt deze update wel een wereld van verschil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home