Apple lanceert Chrome-extensie voor iCloud-wachtwoorden

icloud

Apple heeft na negen jaar wachten eindelijk Google Chrome omarmt met een aparte iCloud-extensie die je vanaf vandaag in de Google Chrome Web Store kan terugvinden.

Onder de noemer iCloud-wachtwoorden kan je de extensie in Google Chrome installeren. Dankzij deze plug-in kan je handig je bewaarde wachtwoorden in iCloud gebruiken op Windows via Google Chrome, Microsoft Edge of eender welke andere Chromium-internetbrowser.

Ondanks dat je de extensie enkel terugvindt in de Google Chrome Web Store, kan je de extensie vanuit die locatie prima installeren in bijvoorbeeld Microsoft Edge. Die laatste heeft ook een aparte extensie-winkel, maar die is nog lang niet zo uitgebreid als de Chrome Web Store.

Plotse verrassing

De toevoeging van de Chrome-extensie is een verrassing aangezien wachtwoordbeheer al negen jaar in iCloud zit verwerkt. Je kan in iCloud-wachtwoorden nieuwe wachtwoorden toevoegen via de Chrome-extensie en synchroniseren met de iCloud-wachtwoordmanager. Nieuwe wachtwoorden zijn zo ook onmiddellijk beschikbaar op Apple-toestellen.

Voorlopig vinden we nog weinig info over de nieuwe Chrome-extensie op de iCloud-sleutelhanger ondersteuningspagina van Apple. Omdat iCloud-wachtwoorden nog splinternieuw is, zal er snel meer informatie beschikbaar komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home