1Password browserextensie vereist niet langer wachtwoord bij ontgrendeling

De nieuwe 2.0-update van de 1Password browserextensie ondersteunt voortaan biometrische gegevens op Windows-pc’s en beperkt het aantal ontgrendelingen omdat de extensie voortaan ook met de geïnstalleerde software communiceert.

1Password heeft er een hobbelig traject op zitten met zijn browserextensies. Op macOS is het verhaal eenvoudig: daar is de software en de extensie in Safari één geheel en kan je al langer via Touch ID inloggen zonder je wachtwoord te typen.

Bij andere browsers, voornamelijk op Windows pc’s, spreken de extensie en de geïnstalleerde 1Password-software beperkt met elkaar. Resultaat: wanneer je even inactief bent of je pc komt terug uit stand-by, dan moet je je hoofdwachtwoord invullen om 1Password te gebruiken. Het is een veilige werkwijze, maar eentje die eerder vervelend is wanneer je net veilig bent ingelogd op je pc via een wachtwoord of Windows Hello biometrische authenticatie.

Verwarrend traject

De nieuwste browserextensie van 1Password, versie 2.0, communiceert voortaan rechtstreeks met de geïnstalleerde software en ondersteunt hiermee eindelijk Windows Hello. Er heerst echter wel wat verwarring: 1Password X, de nieuwste browserextensie van de wachtwoordmanager, heet vandaag gewoon 1Password. De oude browserextensie die al langer in omloop is, 1Password, heet nu 1Password classic. Om het helemaal verwarrend te maken: 1Password classic ondersteunt al langer biometrische login, maar de X-versie niet. De ontwikkelaars hebben daarom die laatste toegevoegd aan de standaardextensie en de klassieke versie naar de achtergrond verdreven.

Verwarrend? Het wordt nog complexer. Via de Chrome Web Store heb je toegang tot de nieuwste versie met ondersteuning voor biometrische gegevens. De Firefox Browser Add-Ons versie is nog niet geüpdatet naar versie 2.0. Daar moet je nog even wachten. Hetzelfde geldt voor de Microsoft Edge-versie, maar je kan in Edge ook prima extensies downloaden uit de Chrome Web Store. Wie niet kan wachten op een update, kan daar terecht.

1Password is een betalende wachtwoordmanager en wat ons betreft een van de beste en meest veilige op dit ogenblik. Wil je liever aan de slag gaan met een gratis variant? Lees dan zeker onze gids met de vier beste gratis wachtwoordmanagers die heel wat functionaliteiten ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home