Google wapent AI-modellen tegen hacking

google I/O 2023

Met de lancering van Secure AI Framework helpt Google bedrijven om hun AI-modellen te beveiligen tegen hackers.

Secure AI Framework (SAIF) is een nieuwe technische gids van Google. Die bevat onder andere een aantal suggesties die de AI-modellen van bedrijven beter kunnen beveiligen tegen hackers.

Be SAIF

Het systeem moet ervoor zorgen hackers de trainingsdata en code van een neuraal netwerk niet kunnen stelen. SAIF moet het cyberaanvallers ook moeilijker maken om een AI-model te compromitteren.

De kracht van suggesties

De suggesties zijn onderverdeeld in zes collecties.

Nummer één benadrukt het belang van bestaande cybersecurity aan te passen aan kunstmatige intelligentie, inclusief de software tegen SQL-injecties. Dat is een aanval waarbij hackers een database aanvallen met valse opdrachten, om zo gegevens te stelen.

De tweede suggestie gaat over detectie van mogelijke dreigingen. Volgens Google is het beter om proactief op zoek te gaan naar kwaadaardige AI-content; admins implementeren best extra procedures in plaats van alleen te vertrouwen op hun cybersecuritysystemen.

Suggestie nummer drie bekijkt hoe AI die cybersecurity kan versterken. Volgens Google kan AI complexe taken vereenvoudigen, zoals code of malware analyseren. De tech-gigant benadrukt wel dat menselijke controle steeds van belang is.

lees ook

Vertex AI krijgt nu algemene AI-ondersteuning

De vierde suggestie raadt aan om controles te harmoniseren over verschillende platformen, om steeds de beste beveiliging te hebben voor verschillende AI-toepassingen.

Nummer vijf focust op snellere feedback voor AI-systemen en de verschillende stappen om die steeds te laten bijleren. Zo blijven de systemen actueel.

Als laatste zegt nummer zes om de end-to-end risico’s te onderzoeken die een bedrijf kan lopen, wanneer het AI inzet.

Extra

Verder raadt Google securityteams aan om geregeld een inventaris te doen van de AI-systemen die medewerkers gebruiken en om een standaard te implementeren in de tools die ze voor hun taken gebruiken.

Alle suggesties en uitgebreidere info vind je allemaal in het rapport.

Onlangs voegde Google qua veiligheid nog biometrie toe aan Password Manager. Voor bedrijven die graag nog extra hulp hebben met generatieve AI, stelde de tech-reus enkele dagen geleden ook nieuwe consultingsdiensten voor.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home