Google voegt biometrie toe aan Password Manager voor desktop

Biometrische authenticatie maakt binnenkort deel uit van Password Manager op Google Chrome voor desktop.

Gebruikers van Password Manager in Google Chrome voor desktop kunnen binnenkort biometrische authenticatie toevoegen aan hun log-ins.

Body of evidence

Het type authenticatie dat je kan gebruiken, hangt af van de hardware op je computer. Als die niet over een lezer voor vingerafdrukken beschikt, is dat bijvoorbeeld al geen optie. Bovendien moet het besturingssysteem van je computer biometrische log-ins ondersteunen.

Wanneer deze update is doorgevoerd, gaat Chrome dus een extra biometrisch laagje security vragen, voor het systeem een op maat gemaakt wachtwoord genereert.

Veiligheid boven alles

Google blijft verder inzetten op security. Recent spijkerde het bedrijf zijn online beveiliging al bij met meer AI en begin dit jaar deelde topman Andrew Kamau in een blog vijf belangrijke privacy-tips; daar was Password Manager er niet toevallig eentje van.

lees ook

Eerste hulp bij privacy: zeven tips om veilig(er) te surfen met Google Chrome

Andere updates

Password Manager heeft nu een eigen stek in Chrome voor desktop. De tool kan eenvoudigweg worden geactiveerd met een klik in het menu van de browser.

In iOS zal Password Manager de komende maanden zwakke en gerecycleerde wachtwoorden herkennen en gebruikers waarschuwen via de tool Password Checkup. Er komt daar deze week ook een grotere en makkelijker aan te klikken prompt, om wachtwoorden automatisch in te vullen en om meerdere accounts te groeperen. Dit is bedoeld om log-ins bij websites te vergemakkelijken.

De exacte datum van de biometrische upgrade is nog niet bekend, meer dan ‘binnenkort’ kon Google niet geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home