Google lanceert consultingdiensten om bedrijven op weg te helpen met generatieve AI

Google Cloud

Geraak je overweldigd door de hype rond generatieve AI? Vraag dan hulp aan de experten van Google Cloud.

Generatieve AI wordt door veel experten als één van de meest ingrijpende technologieën ooit beschouwd. Wie niet mee op de trein springt, zal hopeloos achter blijven, klinkt de algemene consensus. Voor veel bedrijven is het makkelijker gezegd dan gedaan om AI van het generatieve type in de dagelijkse gang van zaken te integreren. Google Cloud reikt hen een helpende hand.

De cloudafdeling van Google heeft een reeks aankondigingen gedaan die, uiteraard, volledig in het teken van generatieve AI staan. Naast de algemene beschikbaarheid van de tijdens I/O gelanceerde nieuwe AI-producten, komt Google Cloud ook op de proppen met een consultingprogramma. Dat moet bedrijven op weg helpen generatieve AI op een efficiënte manier te gebruiken en wordt aangeboden aan klanten en partners van de cloudprovider.

Aan de slag met generatieve AI

Het Google Cloud Consulting-aanbod omvat verschillende luiken. Eerst en vooral kunnen bedrijfsleiders zich inschrijven voor op maat gemaakte leertrajecten en credentialprogamma’s rond generatieve AI, die overigens gratis beschikbaar. Eens ze de basis onder de knie hebben, staan de experten van Google hen met raad en daad bij tijdens de implementatie van generatieve AI. Google Cloud biedt hiervoor een reeks blauwdrukken van AI-processen aan die bedrijven op de goede weg helpen.

Google zet zijn kennis over generatieve AI natuurlijk maar al te graag in de etalage. Concurrent Microsoft is de laatste tijd met veel aandacht gaan lopen door hun samenwerking met OpenAI en het spervuur aan AI-gerelateerde aankondigingen dat daaruit is voortgekomen. Hoe ook AWS probeert bij te benen, ontdekte we tijdens een beurs van de cloudgigant in Amsterdam.

lees ook

AWS schakelt een versnelling hoger, maar kruipt niet noodzakelijk zelf achter het stuur

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home