Google-portfolio krijgt zero-trust beheersysteem voor encryptiesleutels van Virtru

Google encryptie

Virtru heeft een externe zero-trust encryptiesleutelmanagement-oplossing gelanceerd voor het Google Cloud Platform. Google biedt encryptiesleutelbeheer al aan voor enterprise-abonnementen op Google Workspace en breidt dit nu uit naar het volledige Google-portfolio.

Het data-encryptiebedrijf Virtru beveiligd data door middel van cloudgebaseerde software. De software werkt in verschillende ruimtes. Zo beveiligd het data onder andere in e-mails, platformen om documenten te delen en cloud-omgevingen.

Versterking partnerschap

Eerder dit jaar kondigde Google zelf aan dat het voortaan mogelijk is om encryptiesleutels van Google Workspace zelf te bewaren. Door de aanpassing werden de enterprise-abonnementen volledig versleuteld indien bedrijven dat wensten. Bij de lancering werden vier partners voorgesteld die de encryptiesleutel konden bewaren, onder hen zat Virtru.  

“Virtru is nu de enige partner van Google die databeveiliging voor het volledige Google-portfolio voorziet, inclusief sleutelmanagement en rekening houdt met regelgeving zoals Schrems II in de Europese Unie”, vertelt John Ackerly, mede-oprichter en CEO van Virtru.

De reikwijdte van de data-encryptie door Virtru wordt in het nieuwe systeem dus ook uitgebreid naar de Google-toepassingen Gmail, Google Dirve, Google Docs, Sheets en Slides. Verder is het compatibel met Google Kubernetes Engine, wat interessant is voor ontwikkelaars. Tot slot wordt Virtru ook aangeboden op ondernemingsapplicaties zoals Salesforce, Zendesk en Looker.

Encryptiesleutel en data afzonderlijk bewaart

Virtru geeft administratoren de mogelijkheid om encryptiesleutels los van de data te bewaren. De encryptiesleutel kan een gebruiker on-premises, in een private cloud-omgeving, bij de host, of als HSM opslaan.

Een aparte opslagplaats voor de encryptiesleutel en data heeft verschillende voordelen voor de beveiliging. Zo voorkomt het niet-geautoriseerde toegang, beperkt het inbreuken en verzekert het dat derden geen toegang hebben tot de data.

lees ook

Google Cloud kondigt nieuwe partners aan rondom big data, hybride werken en beveiliging

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home