Google Password Manager helpt je overschakelen naar passkeys

passkeys

Ondersteuning voor passkeys zit nu helemaal ingebakken in Google Pixel-smartphones. De ingebouwde Google Password Managers helpt je zoeken naar accounts waar je passkeys voor kan activeren.

Google is één van de drijvende krachten achter de introductie van passkeys. Sinds enkele maanden kan je je Google-account beveiligen met de digitale sleutel, maar Google wil je vooral ook assisteren om je andere accounts van een digitale sleutel te voorzien. In een blog kondigt Google aanpassingen aan voor hoe het passkeys dieper wil inbakken in het Android-besturingssysteem, te beginnen bij de eigen Pixel-smartphones.

lees ook

Zo log je zonder wachtwoord in op je Google-account

In de ingebouwde Google Password Manager kan je je passkeys bewaren. Ze zitten dan lokaal op je smartphone en de wachtwoordmanager speelt deze dan door als je je ergens aanmeldt. Voor websites die deze inlogmethode al ondersteunen, wil Google het eenvoudiger maken om passkeys te gebruiken. Password Manager gaat op zoek naar accounts die je met passkeys kan beveiligen en stuurt je door naar de pagina waar je dat kan doen.

Deze feature rolt uit naar alle Pixel-smartphones tot en met de Pixel 5a. Google wil de functie ook uitrollen naar ‘andere platformen’, wat betekent dat andere Android-merken dit ook zullen kunnen verwerken in hun softwarelaag. Websites die meedoen zijn onder andere Adobe, DocuSign, PayPal en binnenkort ook TikTok.

google password manager passkeys aanmaken
Met Google Password Manager maak je in enkele stappen passkeys aan. Bron: Google

Passkeys in Android

Passkeys-ondersteuning zit ook op andere manieren ingebakken in Android 14 met Credential Manager. De passkeys moeten op termijn een veiliger en praktischere inlogmethode bieden dan wachtwoorden. Steeds meer apps en softwareplatformen beginnen het te ondersteunen, waaronder ook Windows 11. Nu is het nog te vroeg om al je wachtwoorden te dumpen, maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home