Android 14 biedt meer ondersteuning voor passkeys

Op 1 november is het bij Android de publieke lancering van Credential Manager. Die API ondersteunt verschillende inlogmethodes, waaronder passkeys.

Vanaf 1 november is  Credential Manager publiek beschikbaar bij Android. Dat is een API die verschillende inlogmanieren ondersteunt. Bij Android 9 (API niveau 28) en hoger is dat ook het geval voor passkeys.

Snel en veilig

Met passkeys duurt het maar de helft zo lang om in te loggen bij een app, volgens Android. Omdat het wachtwoordloos werkt, is het systeem ook veiliger voor bijvoorbeeld phishing. Credential Manager ondersteunt ook nog wel gewoon het gebruik van wachtwoorden.

Er zijn inmiddels al verschillende grote namen wiens app met Credential Manager is geïntegreerd en ook passkeys ondersteunt, zoals Uber, Shrine of WhatsApp. Senior Director of Engineering bij Uber, Ramsin Betyousef, zegt dat zijn bedrijf gebruikers nu zelfs aanmoedigt om passkeys te gebruiken.

Gebruiksgemak

Volgens Android gebeurt het vaak dat een gebruiker op verschillende platformen ook verschillende inlogmethodes moet gebruiken voor eenzelfde account. Mobiel kan een vingerafdrukscan voldoen, maar via de webversie is er dan weer een wachtwoord nodig.

lees ook

Google vraagt om passkeys aan te maken voor je account

Met Credential Manager is het mogelijk om gebruikers één methode aan een account te koppelen. Het systeem laat alle accounts in één interface zien en een gebruiker moet gewoon het juiste account aanklikken om in te loggen. Eerder berichtten we al over andere veiligheidsupdates die Google aan Android 14 koppelde.

Bovendien werkt Credential Manager samen met de meeste providers voor het bewaren van inloggegevens. Zo hebben gebruikers de keuze.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home