Fortinet lanceert toegangspunten en switches op maat van Wifi 7

Beveiligingsspecialist Fortinet lanceert nieuwe toegangspunten met bijhorende switches. Wifi 7 en 10 GbE zijn de belangrijkste eigenschappen van deze nieuwe veilige connectiviteitshardware.

Fortinet introduceert de FortiAP 441K. Dat is een nieuw toegangspunt dat de pas geïntroduceerde Wifi 7-standaard ondersteunt. Daarnaast lanceert het bedrijf de FortiSwitch T1024. Die moet de uitrol van de toegangspunten vereenvoudigen.

Het toegangspunt is gebouwd rond het Qualcomm Networking Pro 1220-platform. De FortiApp 441K ondersteunt 4096 QAM-modulatie en 320 MHz-kanalen. De Wifi 7-ondersteuning impliceert bovendien de aanwezigheid van de 6 GHz-frequentieband, bovenop 2,5 GHz en 5 GHz. Lagere latency en hogere doorvoersnelheid zijn de belangrijkste troeven van de technologiestandaard en bijgevolg ook de FortiApp 441K.

Bijhorende switch

De FortiSwitch T1024 ondersteunt de FortiAP 441K. Wifi 7 heeft veel hogere doorvoersnelheden en daar moet ook de back-end mee om kunnen. Daarom brengt de switch 10 GbE-connectiviteit met zich mee. Bovendien voorziet het toestel Power over Ethernet (PoE) met een vermogen van 90 watt. Dat moet de aansluiting van de toegangspunten vergemakkelijken.

Zoals alle componenten van Fortinet maakt ook deze nieuwe hardware deel uit van de Fortinet Security Fabric: een overkoepelend beveiligingsplatform waarin alle componenten samenwerken om bedreigingen te detecteren en te stoppen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home