F-Secure splitst zakelijke tak af onder de noemer WithSecure

WithSecure

F-Secure focust zich voornamelijk op particuliere veiligheidsoplossingen en trekt naar de beurs. WithSecure wordt een apart bedrijf met focus op het zakelijke segment.

Eerder dit jaar kondigde F-Secure al aan dat het bedrijf in twee delen zou splitsen: consumer en enterprise. Vandaag raakt bekend dat de consumententak onder de naam F-Secure verder gaat. De zakelijke afsplitsing draagt voortaan de naam WithSecure.

WithSecure wordt gepitcht als een nieuwe evolutie voor zakelijke security-producten en andere veiligheidsoplossingen. Het bedrijf behoudt de ervaring die F-Secure decennialang vergaarde, net als de onderzoekscapaciteiten en technologieën.

Het nieuwe bedrijf biedt meer menselijk expertise. Het portfolio focust vandaag op cloud-native endpointbeveiliging, cloudbescherming voor Salesforce, managed detection and response (MDR) en een brede waaier aan consultingdiensten.

WithSecure wordt geleid door CEO Juhani Hintikka. Hij start al direct met sterke woorden: “Niemand die vertrouwen in WithSecure heeft, zou serieuze verliezen mogen ervaren omwille van een cyberaanval of andere online criminaliteit.”

De split tussen F-Secure en WithSecure staat gepland op 30 juni. De finale goedkeuring wordt in mei verwacht bij een algemene vergadering. De consumententak onder de noemer F-Secure trekt naar de beurs en plant een introductie op 1 juli op de Nasdaq Helsinki.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home