CrowdStrike beveiligt cloudnative-omgeving met nieuwe cybersecurity-oplossing  

CrowdStrike brengt een nieuwe cybersecurity-oplossing op de markt, om de cloudomgeving van bedrijven te beschermen. De oplossing is te integreren in iedere cloudomgeving, ongeacht de provider.  

Volgens CrowdStrike verdedigen bedrijven hun cloudnative-omgeving beter zo snel mogelijk. De snelle uitrol van de omgeving in bedrijven, creëerde namelijk aanvalsoppervlakken die op vlak van beveiliging nog tekortkwamen, aldus het bedrijf.

Het cybersecuritybedrijf geeft deze waarschuwing mee om een eigen product aan te kondigen. De Falcon OverWatch Cloud Threat Hunting zou het eerste opzichzelfstaande product zijn om aanvallen die mikken op de cloudomgeving af te weren.

Het nieuwe cybersecurityproduct biedt bescherming aan zowel de clouddiensten van de grote spelers: Amazon, Microsoft en Google, als aan cloudomgevingen van andere providers.

Bescherming van de cloudnative-omgeving

De cloudnative-omgeving beveiligen, is niet eenvoudig. Op KubeCon spraken gingen we al een gesprek aan over dat onderwerp met Red Hat en Apple. Het interview lees je hier.  

lees ook

‘Cloud-native is als een jungle, je weet nooit welke gevaren er op de loer liggen’

De nieuwe dienst van CrowdStrike moet containers en bij uitbreiding de cloudnative-omgeving beter beschermen. De dienst wijst gebruikers op onder andere misconfiguraties, serverless kwetsbaarheden, container escapes, zerodays die profiteren van cloud workloads en containers in productie en deze in gevaar brengen en kwetsbaarheden waar een patch voor bestaat.

Eerder dit jaar voegde het bedrijf al nieuwe functies toe aan de modules Falcon CWP en Falcon Horizon. De nieuwigheden werden toen ook al uitgebracht om de beveiliging van de cloudomgeving op te krikken.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home