CrowdStrike verhoogt de beveiliging van cloudomgevingen met nieuwe functies

Crowdstrike

CrowdStrike geeft een reeks van nieuwe functies uit op zijn Falcon cybersecurity-platform. De publieke cloudomgevingen van organisaties moeten daardoor beter te beschermen vallen tegen hackers.

Het Falcon-platform focust niet enkel op de cloud, maar op de volledige cyberbeveiliging van bedrijven. De nieuwigheden zijn voor de modules Falcon CWP en Falcon Horizon.

Beide modules worden geïntegreerd in een nieuw centraal monitoring dashboard. Al is dat slechts een begin, want de modules ontvangen ook individueel updates.

Falcon Horizon

De nieuwigheden zijn voor iedere commerciële partner wat anders. Cloudomgevingen van AWS zullen voortaan dreigingen niet alleen detecteren, maar ook oplossingen voorstellen. In Google Cloud wordt het dan weer eenvoudiger om fouten in de configuraties van Google Cloud-implementaties te vinden.

Bij Azure wordt de beveiliging voor gebruikers dan weer verbeterd. Daar gaat het wel om een verbetering bij Active Directory, dus alleen organisaties die ook voor deze tool betalen is de nieuwigheid te gebruiken. Crowdstrike maakt het overzichtelijker welke permissies per gebruiker nog kunnen worden ingetrokken.

Falcon CWP

De andere module krijgt nieuwe functies om cyberbeveiligingsrisico’s in software containers te vinden. Specifiek zal machine learning vaststellen of een container gehackt kan zijn en kaart de module fouten in de configuratie aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home