Cloudian en Veeam beschermen back-ups tegen ransomware

In samenwerking met Veeam brengt Cloudian een nieuwe oplossing uit om back-up data te beschermen tegen malware. De oplossing maakt het onmogelijk om de data aan te passen, zelfs als hackers er toegang tot krijgen. Hierdoor blijft de back-up kopie altijd onaangetast. 

De nieuwe oplossing is gebaseerd op de HyperStore opslag van Cloudian en de onlangs geüpdate Availability Suite v10 van Veeam. Ze werkt anders dan andere oplossingen tegen ransomware. Waar normaal de data wordt beschermd door toegang tot de opslag te voorkomen, zorgt de Cloudian-Veeam Object Lock er juist voor dat de back-up data niet aangepast kan worden.

De Cloudian-Veeam oplossing kan dit soort bescherming bieden dankzij de ondersteuning van de S3 Object Lock van Amazon. Dit is een mechanisme dat gebruikers in staat stelt data op te slaan met de Write Once Read Many technologie. Deze bescherming wordt vaak gebruikt in situaties waar data niet kan worden veranderd of verwijderd nadat het is geschreven. 

Geïntegreerd in back-up workflow

“Het onmogelijk maken om data aan te passen is alleen effectief als het gehele systeem veilig is”, zegt Jon Toor, de chief marketing officer van Cloudian. Als louche figuren toegang tot de bron van het systeem hebben, kunnen zij mogelijk de bescherming omzeilen. De Cloudian-Veeam oplossing omvat voorzorgsmaatregelen om deze situatie te voorkomen.

Doordat de oplossing is gebaseerd op onveranderbare opslag van objecten, is het zowel sneller als goedkoper dan alternatieve systemen. De voordelen in snelheid en kosten zijn nog veel groter wanneer je de Cloudian-Veeam oplossing vergelijkt met cloud- of tape-gebaseerde oplossingen. Dat beweert Toor, CMO van Cloudian. 

De Cloudian-Veeam Object Lock bescherming tegen ransomware kan volledig worden geïntegreerd met je back-up-workflow. Anders dan andere processen die fysieke afhandeling van verwijderbare media vereisen, is dit proces volledig geautomatiseerd. De gebruiker hoeft geen handmatige stappen te nemen om nieuwe back-up data te beschermen tegen aanpassingen door hackers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home