Cisco, Microsoft en Samsung lanceren samen oplossing voor videovergaderzalen

Cisco werkt samen met Microsoft en Samsung voor de introductie van een nieuwe Cisco Rooms-oplossing met Microsoft Teams, gekoppeld aan een Samsung-scherm.

Cisco, Microsoft en Samsung introduceren een nieuwe totaaloplossing voor hybride vergaderingen. Daarvoor combineren de drie partijen hun sterktes. Cisco voorziet de software met Cisco RoomOS. Dat draait op Samsung Digital Signage-schermen en biedt daarop de Front Row-interface. Dat is een lay-out op maat van Microsoft Teams Rooms: het sluitstuk van deze samenwerking. Sinds 2022 werken Cisco en Microsoft samen en is Cisco-hardware compatibel met Teams.

Het is de bedoeling dat organisaties compatibele RoomOS-hardware combineren met 4K- of 5K-Smart Signage-schermen van Samsung en Microsoft Teams. De Front Row-interface toont op een unieke manier belangrijke informatie, en moet een onderscheidende factor zijn ten opzichte van andere oplossingen.

De drie bedrijven wijzen op de hoge kwaliteit en resolutie van de schermen van Samsung, de handige interoperabiliteit van het ecosysteem, de beheermogelijkheden via zowel de Microsoft Teams Admin Center als de Cisco Control Hub en de combinatie tussen Teams en WebEx als andere troeven.

Iedereen hybride

De kern van het opzet blijft natuurlijk hetzelfde. Cisco, Microsoft en Samsung wijzen erop dat heel veel vergaderingen minstens één deelnemer op afstand hebben. De cijfers waarmee Cisco schermt, lijken ons echter ietwat van de pot gerukt: slechts twee procent van de vergaderingen wereldwijd zou alleen tussen fysieke personen plaatsvinden. Een bron daarvoor ontbreekt, maar we gaan ervan uit dat het cijfer gebaseerd is op een onderzoek bij zeer specifieke respondenten. Hoe dan ook zijn hybride vergaderingen hip sinds de pandemie, maar zijn veel vergaderzalen niet uitgerust met een optimale ervaring. Daarvoor moet deze nieuwe oplossing soelaas bieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home