Apple toont foto’s van vreemden aan iCloud-gebruikers

Apple

Wie iCloud op Windows gebruikt, krijgt foto’s van vreemden te zien. Apple zou niet echt actie ondernemen.

Verschillende gebruikers van iCloud op Windows rapporteren dat ze foto’s te zien krijgen die helemaal niet van hen zijn. Het lijkt erop dat Apple op de één of andere manier foto’s van andere iCloud-gebruikers tentoonstelt. Bijkomend klagen gebruikers over video’s die corrupt raken.

Apple blijft stil

Het probleem lijkt zich niet bij iedereen voor te doen en treft exclusief gebruikers van iCloud voor Windows, maar intussen verschenen er online al genoeg klachten om aan te geven dat het niet om een geïsoleerd probleem gaat. Het lijkt erop dat er een verband is tussen de beschadigde videobestanden en het probleem met de foto’s. Volgens Macrumors verschijnen die na het bekijken van de getroffen video’s.

Bij Apple blijft het voorlopig oorverdovend stil. Het bedrijf, dat zichzelf nochtans positioneert als een betrouwbare partner waar privacy voorop staat, lijkt evenmin te reageren op individuele klachten.

Onverantwoorde bug

De aantijgingen zijn verontrustend. De bug illustreert dat er iets serieus mis is met de architectuur die Apple hanteert voor iCloud. Nu gaat het om foto’s, maar als dit probleem zich kan voordoen, is het maar de vraag hoe veilig andere bestanden zijn in de cloud van Apple. Het probleem illustreert het gevaar van de cloud en de beperkte controle die je hebt wanneer er iets misloopt.

Het is niet helemaal duidelijk waar de andere foto’s precies vandaan komen. Als het inderdaad beelden van private iCloud-accounts van derden zijn, heeft Apple één en ander uit te leggen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home