Apple lanceert én herroept RSR-update

Apple

Een nieuwe Rapid Security Responses-update voor iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura was nog maar net gelanceerd voor Apple die snel weer introk.

Wegens een nieuwe bug in WebKit had Apple deze week een nieuwe Rapid Security Responses-update voor iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura gelanceerd. Die update bleek echter nefast voor de werking van een aantal websites. Apple heeft die update intussen alweer ingetrokken.

Buggin’you

Het was een anonieme onderzoeker die de bug in WebKit had gemeld. Het nieuwe probleem werd gecatalogeerd als CVE-2023-37450 en verstoort de uitvoer van code. Apple is op de hoogte van het feit dat de bug wellicht actief werd uitgebuit.

Nul-operatie

De Rapid Security Responses-update voor iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura die Apple als reactie lanceerde, bleek echter een bug in Safari te veroorzaken die de toegang tot een aantal sites zwaar verstoorde. Volgens MacRumors-fora ging het bijvoorbeeld om Facebook, Instagram, Zoom en WhatsApp. De bug is duidelijk geen fan van Meta.

lees ook

Beurs denkt dat Apple drie biljoen dollar waard is

Updates over de update

Wie de update toch al installeerde kan dat zelf makkelijk ongedaan maken. Op de pagina van de Rapid Security Responses-update legt Apple uit hoe je dat snel kan doen. Het bedrijf bevestigt er in één adem ook dat Rapid Security Response voor iOS 16.5.1 en iPadOS 16.5.1 binnenkort beschikbaar zijn, om de Safari-bug aan te pakken.

RRS is een functie die Apple nog maar recent voorstelde, in mei van dit jaar. Enkele weken geleden moest het bedrijf ook al aan de slag om kwetsbaarheden in (onder andere) WebKit op te lossen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home