Apple test in iOS en macOS voor het eerst Rapid Security Response

Apple macOS Ventura Continuity Camera

De nieuwe functie maakt het mogelijk om sneller en frequenter security-updates te pushen naar alle toestellen.

Bij de update naar iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura introduceerde Apple de Rapid Security Response-functie. Hiermee wil de fabrikant sneller veiligheidsupdates versturen naar toestellen, zonder dat daarvoor een volledig nieuwe versiepatch voor nodig is. Op deze manier hoopt Apple sneller kwetsbaarheden te dichten rond bijvoorbeeld Webkit-gerelateerde bugs in Safari en andere apps die de ingebouwde browserengine gebruiken.

Na de release van iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura in september vorig jaar, heeft Apple nu voor het eerst zo’n patch via het systeem gepusht. De update voegt een (a) toe aan je OS-versie om te laten weten dat je de nieuwste versie hebt geïnstalleerd.

Het is opvallend dat Apple bij de patch niet echt veel informatie verschaft. Wie op de link tikt die bij de update wordt voorzien, komt op een algemene ondersteuningspagina van de fabrikant terecht. Aangezien de patch voorlopig enkel zichtbaar is voor de bètatesters van iOS, iPadOS en macOS Ventura, kan het goed zijn dat Apple de functie nog verder moet testen. Wie geen bètatester is, zal voorlopig zo’n update nog niet ontvangen.

lees ook

Apple laat binnenkort in iOS 17 toe om apps te sideloaden

De update kan je volgens ArsTechnica installeren zonder het toestel te herstarten, maar Apple sluit niet uit dat opnieuw opstarten in de toekomst mogelijk nog wel nodig is in specifieke gevallen. Wie als bètatester dit weekend direct op de updateknop drukte, kreeg een foutmelding te zien. Die is nu achter de rug, alles werkt zoals het hoort.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home