Afrilas maakt wachtwoorden overbodig binnen bedrijven

Afrilas

Afrilas komt uit dezelfde stal als securityspecialist AXS Guard en biedt een end-to-end authenticatie-oplossing. Hiermee hoef je niet langer wachtwoorden per werknemer bewaren.

Om gebruik te maken van Afrilas moet een werknemer enkel een app installeren op zijn of haar smartphone en een QR-code scannen om push-notificaties te bevestigen. Om toegang te krijgen tot de app, heb je een vingerafdruksensor nodig of Face ID.

Het grote verschil vergeleken met andere mobiele authenticatie-oplossingen is dat gebruikers niet een apart account moeten onderhouden binnen Afrilas. Zo kunnen ze veilige toegang krijgen tot systemen vanaf elk nieuw toestel door gewoon de QR-code te scannen. Er is geen gebruikersnaam of ID nodig, wat vaak vervelend is naar gebruikers toe.

lees ook

Hoe AXS Guard zich plots na 25 jaar als scale-up profileert binnen de cybersecuritywereld

In de meeste scenario’s maakt Afrilas onderdeel uit van een Active Directory-database. Het IT-team kan daar eenvoudigweg een nieuwe groep aanmaken en gebruikers toevoegen die de authenticatie-oplossing moeten gebruiken. Daarna kunnen ze ermee aan de slag binnen SAML-enabled applicaties. Afrilas plakt geen limiet op het aantal applicaties dat je wil beveiligen, zolang ze de SAML 2.0-standaard ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan je VPN-server, Citrix- of Office 365-account.

Afrilas combineert de veiligheid van nextAuth met het veilige kernplatform van AXS Guard en past binnen elke werkomgeving ongeacht of dat nu in de cloud, on-premises of hybride is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home