AXS Guard lanceert Observe & Protect: beveiliging op maat van kmo’s

axs guard

De Belgische cybersecurityleverancier AXS Guard kondigt de beschikbaarheid van Observe & Protect aan, specifiek ontworpen om kmo’s in staat te stellen hun IT-netwerk te beveiligen.

Observe & Protect biedt real-time inzicht in de netwerkactiviteit om de netwerkbeveiliging te verbeteren. Het detecteert abnormaal gedrag en reageert automatisch op mogelijke beveiligingsincidenten. Dit gebeurt aan de hand van het samenbrengen en analyseren van de gegevens uit verschillende bronnen, zoals de indringerdetectie (IPS & IDS), de firewall, de endpoint beveiliging, maar ook abnormale authenticatie pogingen en dankzij de intelligente analyse van allerhande logfiles.

lees ook

Cybersecurity in 2023: AI en cloud zorgen voor heviger strijdtoneel

Bovendien biedt AXS Guard zelf ook een nieuwe 24/7 Managed Security Service Provider (MSSP)-oplossong, een 24/7 monitoring service die als extra service aan Observe & Protect kan worden toegevoegd. De Mechelse securityleverancier stelt de oplossing ook open voor partners, die het eenvoudig kunnen implementeren. Het beheer gebeurt via de webinterface AXS Guard Cloud waarmee het netwerk vanop afstand wordt gemonitord en beheerd.

Op maat van kmo’s

Wat Observe & Protect moet onderscheiden in het ruime aanbod aan beveiligingsoplossingen, is dat het is ontworpen ten dienste van de kmo. Alex Ongena, zaakvoerder van AXS Guard, verduidelijkt:

“Er zijn in de markt namelijk veel oplossingen die gericht zijn op grote bedrijven die er de financiële middelen en de tijd voor hebben, maar amper oplossingen op maat van de KMO-markt. En net die markt heeft er nood aan vanwege de vele problemen en bedreigingen waarover we dagelijks geïnformeerd worden. Wij bieden een uitgebreide en vooral betaalbare oplossing voor bedrijven van elke omvang. Observe & Protect moet dus een echte game-changer in de IT-beveiligingsindustrie zijn”, aldus Ongena.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home