1.795 cyberaanvallen per week binnen de gezondheidssector in België

digitaal ziekenhuis

Het aantal aanvallen wereldwijd in de gezondheidssector is op jaarbasis met 78 procent toegenomen, met een gemiddelde van 1.426 pogingen tot inbraak per week.

In België ligt het gemiddelde op 1.795 aanvallen per week, wat de gezondheidssector de meest getroffen sector maakt. Volgens RBC worden momenteel ongeveer 30 procent van alle gegevens wereldwijd gegenereerd door de sector.

De Belgische gezondheidssector zit bij de meest getroffen sectoren wereldwijd. In een onderzoek van Check Point blijkt dat de meeste aanvallen vanuit de VS (53%), het VK (27%) en Duitsland (5%) komen. 65 procent van de aanvalspogingen gebeurt via e-mail, 35 procent via het internet.

“Het dreigingsniveau blijft toenemen en de gevolgen kunnen alleen maar ernstiger worden. Dergelijke aanvallen kunnen niet alleen de activiteiten van deze gezondheidszorgorganisaties verstoren, maar ook leiden tot verlies van levens als de dienstverlening wordt verhinderd”, verklaart Zahier Madhar, security engineer expert bij Check Point België.

lees ook

In 3-2-1 naar een geslaagde back-upstrategie

De gezondheidszorgsector is om verschillende redenen kwetsbaar. De toegenomen complexiteit en hoeveelheid van cyberaanvallen en huidige tekort aan vaardigheden maakt de sector kwetsbaar. Veel ziekenhuizen vertrouwen op een mix van oude en nieuwe technologieën, waarvan de meeste niet rechtstreeks worden beheerd of worden vergeten door onjuiste documentatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home