QNAP introduceert beheerde 24-poorts 10 GbE L3 Lite-Switch

QNAP Systems heeft de 10GbE L3 Lite-switch gelanceerd: de QSW-M3224-24T. De beheerde switch heeft vierentwintig 10G Multi-Gig-poorten biedt in theorie een performante netwerkinfrastructuur voor bijvoorbeeld 4K-videostreaming en AV-over-IP toepassingen.

QNAP lanceert de QSW-M3224-24T. Dat is een beheerde 10 GbE L3 Lite switch. Deze switch is ontworpen om bedrijven te helpen bij de implementatie van snelle netwerkinfrastructuur. Het apparaat beschikt over vierentwintig 10G Multi-Gig-poorten en ondersteunt MC-LAG netwerkredundantie, wat zorgt voor hoge beschikbaarheid en fouttolerantie. Dit maakt de switch geschikt voor toepassingen zoals 4K-videostreaming en AV-over-IP.

De switch biedt vierentwintig 10 GbE RJ45-poorten, compatibel met Multi-Gigabit NBASE-T technologie, en ondersteunt snelheden tot 10 Gbps per poort met CAT 6a-kabels. Met een totale switchcapaciteit van 480 Gbps kunnen meerdere L2 beheerde switches, onbeheerde switches en high-speed netwerkapparaten worden aangesloten. Daarnaast biedt de QSW-M3224-24T Layer 2-beheerfuncties zoals LACP, ACL en QoS voor efficiënt beheer van de netwerkbandbreedte en verbeterde netwerkbeveiliging.

QSS Pro

De QSW-M3224-24T maakt gebruik van QNAP’s nieuwste QSS Pro netwerkbeheersoftware. Deze software biedt L3 Lite beheer, inclusief IP-instellingen, statische routering en geavanceerde VLAN-functies. De switch ondersteunt ook Multi-chassis Link Aggregation (MC-LAG), wat een ononderbroken switchnetwerk garandeert en zorgt voor hoge beschikbaarheid en fouttolerantie.

Dankzij IGMP Snooping-functies en SNMP-beheer, gecombineerd met een AV-over-IP wizard, kan de QSW-M3224-24T meerdere AV-eindpunten verbinden en multicast-verkeer efficiënt doorsturen. Dit voorkomt netwerkcongestie en onnodige gegevensoverdracht, vermindert latentie en verbetert de efficiëntie van de netwerkverbindingen.

Focus naast NAS

Met de introductie van de QSW-M3224-24T zet QNAP een stap vooruit in het leveren van krachtige netwerkinfrastructuur voor bedrijven. Het bedrijf verdient zijn brood in eerste instantie als NAS-fabrikant, maar is niet aan zijn proefstuk toe met switches. Ook andere hardware zoals routers behoort tot het portfolio.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home