Cisco koopt security analytics start-up Kenna Security

cisco kenna security

Cisco wil de Kenna.VM-software koppelen aan SecureX, een webinterface dat IT-admins potentiële inbreuken toont binnen de bedrijfsinfrastructuur. Met de expertise van Kenna Security kan Cisco binnen SecureX binnenkort ook kwetsbaarheden tonen die hackers nog niet hebben uitgebuit.

Cisco heeft zijn portefeuille nog eens open getrokken en kondigt de derde aankondiging aan op een week tijd. Eerder kocht het al Sedona Systems om het optische netwerkportfolio uit te breiden en Socio om Cisco Webex meer expertise te geven in hybrid event management. Nu is Kenna Security aan de beurt, een securityspecialist die met hun software organisaties helpt om kwetsbaarheden te herkennen binnen hun systemen.

Hoeveel Cisco voor de start-up neerlegt, is niet bekend. In totaal haalde Kenna 98,3 miljoen dollar op bij investeerders tot nu toe. Met de overname bezit Cisco de Kenna.VM-software die het aanvalsoppervlak binnen een organisatie verkleint door cybersecurity-teams betere prioriteiten te geven. Hoe groter de organisatie, hoe moeilijker je prioriteiten kan stellen. Een grote kwetsbaarheid op een mission-critical toestel kan een grotere impact hebben dan een heleboel kleine op andere toestellen. Kenna.VM helpt cybersecurityteams om de juiste beslissingen te nemen.

lees ook

Cisco wil met SecureX malware een gezicht geven met een transparante interface

Cisco plant met de overname om Kenna.VM te integreren in SecureX. Die laatste biedt vandaag een webinterface aan IT-admins om potentiële inbraken in systemen weer te geven. Samen met de aankondiging laat Cisco weten dat de lancering van SecureX een succes is geweest. Sinds de beschikbaarheid in juli vorig jaar heeft Cisco 7.000 klanten verwelkomd op het platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home