Cisco koopt Sedona Systems om zijn optische netwerkportfolio uit te breiden

Cisco

Cisco kondigt aan bezig te zijn met een overname van Sedona Systems: een start-up met software waarmee bedrijven de gezondheid van hun netwerken kunnen monitoren en veranderingen kunnen simuleren. 

Cisco bouwt aan een portfolio van producten die het beheer van een netwerk makkelijker moeten maken. In dit portfolio vinden we zowel optische als non-optische apparatuur. De technologie van Sedona heeft dezelfde focus en sluit daardoor mooi aan bij het productportfolio van Cisco. Eerder dit jaar nam Cisco ook Acacia over om zijn productportfolio rondom netwerkbeheer uit te breiden. 

Volgens Cisco is de overname vooral gunstig voor de telecombedrijven in zijn klantenbestand. Zij hebben te maken met steeds complexere netwerken en de hoeveelheid dataverkeer die ze moeten verwerken groeit snel. Hierdoor is het een uitdaging om technische fouten op te lossen. Door de producten van Sedona toe te voegen aan zijn eigen productaanbod wil Cisco deze uitdaging gemakkelijker maken. 

Zo werken de netwerk monitoringfuncties van Sedona

Bedrijven moeten hun optische apparatuur vaak los beheren van de rest van hun netwerk, doordat de technologie niet compatibel is. Dat maakt het moeilijk om prestatieproblemen op te lossen. 

Het product van Sedona, een software platform genaamd NetFusion, maakt deze probleemoplossing makkelijker door een gecentraliseerde interface te creëren. Beheerders kunnen hier op één plaats de gezondheid van zowel optische netwerkcomponenten als ander materiaal zien. 

Via kaarten op het NetFusion platform kunnen beheerders zien in welke delen van een netwerk er sprake is van vertragingen of uitval. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kunnen beheerders de analysetools gebruiken om vast te stellen wat de oorzaak ervan is. 

Het NetFusion platform monitort verschillende soorten netwerkapparatuur in één centrale plaats. Het platform biedt hierbij ondersteuning voor apparatuur van verschillende hardware-leveranciers. Hierdoor wordt het voor organisaties gemakkelijker om producten van verschillende leveranciers met elkaar te combineren. 

Simulatie-functies van NetFusion

De monitoring functies van NetFusion zijn niet de enige reden waarom Cisco heeft besloten om Sedona aan te kopen. Kevin Wollenweber, vice president of product management bij Cisco’s service provider network systems-tak laat via een blogpost weten dat het platform ook functies biedt om veranderingen in het netwerk te simuleren. 

Bedrijven kunnen met NetFusion een gesimuleerde replica van hun netwerk creëren en updates testen. Hierdoor kunnen ze testen of er zich fouten voordoen, voordat ze de update daadwerkelijk doorvoeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home