Windows-update maakt kopieeropdrachten opnieuw traag

Windows 11

Microsoft laat weten dat een bug in de recentste reeks van updates voor Windows 11 in sommige gevallen een negatieve impact heeft op de kopieersnelheid.

Microsoft laat weten dat de updates voor Windows 11 22H2 van 14 maart een negatieve impact kunnen hebben op de kopieersnelheid van grote bestanden. Het probleem doet zich vooral voor wanneer je een bestand van meerdere gigabytes in formaat wil kopiëren van een netwerkmap, al zouden lokale opdrachten in sommige gevallen ook hinder ondervinden. De timing van de bug is vreemd, aangezien Microsoft pas een patch loste voor een heel gelijkaardig probleem.

Niet altijd voelbaar

Het is onduidelijk in welke gevallen de bug de kop opsteekt. Wie met performante opslag werkt, zou wel stevig hinder kunnen ondervinden. Zo lezen we op Reddit het beklag van een gebruiker wiens lees- en schrijfsnelheid gekelderd is van 7 Gbps naar 3 Gbps. In veel gevallen zal netwerkopslag uit veel tragere HDD’s bestaan, en een de SSD op een endpoint dergelijke snelheden niet aankunnen. Een doorsnee gebruiker zal waarschijnlijk niet zoveel merken van de problemen.

In afwachting van een structurele oplossing kan je bestanden kopiëren via een tool die geen cache manager gebruikt. Robocopy en xcopy hebben geen last van de bug, al moet je die wel via de command line gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home