Geruchten over lancering Windows 12 wakkeren aan

windows 11

Volgens Taiwanese media zou Windows 12 al in juni volgend jaar kunnen aangekondigd worden. Het blijft echter wachten op nieuws vanuit het kamp van Microsoft.

Krijgt Windows 11 een opvolger in 2024? Het lijkt nu al de IT-vraag van volgend jaar te worden. Het Taiwanese nieuwsmedium Commercial Times (via Tom’s Hardware) is alvast overtuigd van wel en claimt dat Microsoft in juni al met het nieuwe besturingssysteem op proppen zou kunnen komen. Commercial Times noemt grote namen uit de industrie als bronnen, Acer en Quanta, al komen beide bedrijven niet rechtstreeks aan het woord.

Je voelt dus dat het een en ander nog met een korreltje zout in te nemen is, al is het zeker niet de eerste keer dat de naam Windows 12 valt. Zelfs chipfabrikant Intel heeft de geruchtenmolen al meerdere keren een draai gegeven door te spreken over een ‘opfrissing’ van Windows. Die woorden kunnen natuurlijk ook op meerdere manieren geïnterpreteerd worden.

AI op je pc

Alle geruchten lijken het wel over één ding eens te zijn: 2024 wordt het jaar van de ‘AI-pc’. Fabrikanten willen laptops op de markt brengen die grote AI-modellen lokaal op je pc kunnen draaien, zodat data niet altijd naar en van de cloud moet komen. Intel heeft zijn nieuwste Meteor Lake-processoren alvast ontworpen om AI-workloads te ondersteunen, net als AMD in zijn Ryzen 7040-reeks. Een besturingssysteem dat AI helemaal omarmt moet ervoor zorgen dat de pc-gebruiker ook iets heeft aan al die gespecialiseerde hardware in het apparaat.

lees ook

HP wil volgend jaar AI op pc’s laten draaien in plaats van de cloud

De pc-industrie lijkt zich dus alvast klaar te maken voor Windows 12. De nieuwe versie met AI zou opnieuw voor een boost in verkoopvolumes kunnen zorgen. De enige die met zekerheid weet hoe de toekomst van Windows eruitziet, zwijgt echter voorlopig nog: Microsoft. Een nieuwe Windows-versie hoeft natuurlijk ook niet te impliceren dat je meteen een nieuwe pc moet aankopen. Windows 11 heeft nog vele jaren in zich, en ook Windows 10 wordt nog tot eind 2025 ondersteund.   

lees ook

Altijd de nieuwste Windows-update downloaden? Kies hoe ver je wil gaan

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home