Intel doet geruchtenmolen over Windows 12 sneller draaien

Windows 11 2022 Update

Intel spreekt niet voor de eerste keer over een ‘opfrissing’ van Windows in 2024. Geruchten over Windows 12 blijven met een korrel zout te nemen, maar groot nieuws lijkt in de maak.

CFO David Zinsner zou tijdens een panelgesprek begin september, opgevist door PC Gamer, hebben laten vallen dat hij uitkijkt naar een ‘opfrissing’ van Windows in 2024. Een nieuwe versie of grote update van Windows is goed voor de portemonnee van Intel, omdat dan vooral aan consumentenzijde meer pc’s worden verkocht. Het is dan ook niet de eerste keer dat Intel geruchten over een nieuwe Windows-versie de wereld in stuurt.

lees ook

Altijd de nieuwste Windows-update downloaden? Kies hoe ver je wil gaan

Meteor Lake

In maart al verschenen gelekte documenten over de Meteor Lake-processoren van de chipfabrikant, die inmiddels ook al officieel zijn aangekondigd. Meteor Lake zou ontworpen zijn met een nieuwe Windows-versie die volledig rond AI draait in gedachten.

De chip bestaat uit verschillende ‘tegels’ of chiplets die elks een eigen taak op zich nemen. Naast een CPU en GPU heb je ook een SoC- en I/O-unit, met Foveros 3D als bindmiddel tussen alle elementen. Deze architectuur moet laptops van rekenkracht voorzien om zwaardere AI-workloads te draaien. In deze blog doen we Meteor Lake uitgebreid uit de doeken.

Intel Meteor Lake
Trapt Intel met Meteor Lake de deur open voor Windows 12?

Windows 12?

We benadrukken dat Microsoft voorlopig nog niet in zijn kaarten laat kijken of het van plan is om volgend jaar een nieuwe Windows-versie te lanceren, laat staan dat die de naam Windows 12 zou krijgen. Dat Microsoft van plan is om meer met AI te doen in Windows, daar bestaat dan geen twijfel meer over.

lees ook

Windows 11 krijgt grote update: 11 belangrijke nieuwe functies uitgelicht

De laatste grote update van 26 september introduceerde de AI-aangedreven Copilot in het besturingssysteem. Het zal er vanaf hangen of Microsoft vindt dat er nog voldoende ‘rek’ zit in Windows 11 om meer AI-functies toe te voegen of dat daarvoor een vernieuwde interface nodig is. Ook de tegenvallende adoptiegraad van Windows 11 kan die beslissing mee sturen. Het laatste woord over Windows 12 is dan ook nog lang niet gezegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home