Meer duidelijkheid over Windows 11-updatecyclus 

Microsoft Windows

Microsoft verduidelijkt hoe het in de toekomst updates naar Windows 11 zal uitrollen. Tussentijdse updates verkleinen van formaat en de functie-update zal jaarlijks doorgevoerd worden.

“Het jaarlijkse cadans voor de functie-update voor Windows 11 blijft in stand, de update wordt uitgebracht in de tweede helft van het kalenderjaar dat het begin markeert van de ondersteuningslevenscyclus, met 24 maanden ondersteuning voor Home- en Pro-edities en 36 maanden ondersteuning voor Enterprise- en Education-edities”, schrijft John Cable, VP Program Management van Windows Servicing en Delivery.

Cable verduidelijkt dit met de komst van de eerste grote functie-update voor het besturingsprogramma. Daarin vind je onder andere nieuwe manieren om te slepen, tabs en Android-apps.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Tussentijdse updates verkleinen

Door het jaar heen blijft het Microsoft-team wel verder sleutelen aan het besturingsprogramma. Dat resulteert in een update die nu en dan eens binnenrolt. Cable laat hiervoor wel weten dat het formaat van deze updates verkleint, wat de snelheid ten goede zal komen. De aanpassing zou er komen op basis van feedback over de algemene Windows Update-ervaring.

Tussentijdse updates zullen daarnaast eerst geïnstalleerd worden bij gebruikers die zelf regelmatig controleren of een nieuwe update klaarstaat voor het besturingssysteem van hun toestel. Zij zien de aanpassingen dan in ‘preview’ terwijl het Microsoft-team ondertussen nog één maand verder sleutelt aan de update, tot alles klaarstaat voor het grote publiek.

lees ook

Installeer vanaf nu de Windows 11 2022 Update

Blijvend updateschema?

Updates worden dus gebundeld en kleiner, voor nu. Microsoft kan de updatecyclus in de toekomst opnieuw aanpassen. De keuze kan dan bijvoorbeeld gaan naar een driemaandelijkse uitrol van functie-updates.

Deze geruchten ontstonden door een rapport van Windows Central dat claimde dat Windows 11 evolueert naar frequente functie-updates tussendoor in plaats van jaarlijkse grote updates in één groot pakket. Een nieuwe Windows-versie zou het publiek dan weer iedere drie jaar mogen verwachten volgens het rapport.

Microsoft ontkent deze geruchten niet, maar geeft nu wel aan in ieder geval voorlopig vast te houden aan één jaarlijkse grote update. Misschien veranderen de zaken volgend jaar, of bij de komst van Windows 12?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home