Nieuwe Windows 11-update verhuist opnieuw functies uit Configuratiescherm

Windows 11

Microsoft wil op termijn Configuratiescherm uit Windows 11 verwijderen en schrapt stapsgewijs verschillende functies.

Samen met Windows 11 heeft Microsoft de Instellingen-applicatie volledig vernieuwd en tal van functies uit het Configuratiescherm verhuisd. De nieuwe toepassing draait WinUI om in de toekomst mee met andere designs te evolueren. Volgens bronnen dichtbij de ontwikkeling van Windows 11 wil Microsoft alles van Configuratiescherm op termijn verhuizen naar de Instellingen-app binnen een langdurig migratieproces.

In de nieuwste Windows 11-update kan je nu meer applicaties verwijderen die standaard op het toestel worden geïnstalleerd. In het verleden kon je Win32-applicaties enkel verwijderen via het ‘oude’ Configuratiescherm. Van zodra je de update ontvangt, kan je voortaan in de Instellingen-app Win32-apps verwijderen.

Bovenstaande functies zijn een belangrijke toevoeging in het definitief verwijderen van Configuratiescherm. Het spreekt voor zich dat het migratieproces nog enige tijd zal duren. Heel wat functies zitten al in de Instellingen-app, maar voor een aantal zaken binnen onder andere Energiebeheer of Geluid moet je nog steeds richting Configuratiescherm.

lees ook

Microsoft lanceert nieuwe tools om bedrijven te doen overstappen naar Windows 11

Nu Microsoft een updatewijziging heeft doorgevoerd is het nog maar de vraag hoe snel Configuratiescherm definitief wordt geschrapt. De updatecadans vertraagt naar één grote versie-update per jaar en er is sprake van een volledig nieuwe Windows-versie (Windows 12?) binnen drie jaar. Over dat laatste heeft Microsoft officieel nog geen details gedeeld, dus neem dat gerust voorlopig nog met een korrel zout.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home