Windows 10 streamt nu Android-apps vanaf je telefoon

windows 10 jouw telefoon
-

Windows 10-gebruikers die een Samsung-toestel hebben, kunnen vanaf nu ook Android-apps openen in Windows 10 dankzij de Jouw telefoon-app. Tot nu toe kon je de app enkel gebruiken om sms-berichten te lezen, foto’s te bekijken en meldingen te ontvangen.

Microsoft biedt voortaan de mogelijkheid om Android-apps op te starten in Windows 10. Enige vereiste is dat je de app op je Android-telefoon hebt geïnstalleerd en dat je met dezelfde Microsoft-account bent ingelogd op je telefoon en pc. De functie werd een paar maanden door Windows Insiders in béta getest op bugs en wordt nu breed uitgerold via het Windows updatekanaal.

Voorlopig is de functie exclusief gereserveerd voor Samsung-smartphones en de Microsoft Surface Duo. De volledige lijst met compatibele toestellen kan je hier terugvinden. Reden hiervoor is dat de begeleidende Jouw telefoon-app standaard is geïntegreerd in Samsung-telefoons. Een niet-compatibel toestel kan nog steeds de app downloaden uit de Google Play Store, maar moet het voorlopig doen met de basisfunctionaliteit: sms-berichten lezen en beantwoorden, meldingen ontvangen en foto’s bekijken en downloaden.

Samsung heeft exclusiviteit

De Jouw telefoon-applicatie is een standaardapp van Windows 10 sinds de Windows 10 October 2018 Update. Het enige wat je moet doen, is in het zoekvenster ‘jouw telefoon’ typen. Kies Android rechts op het scherm en meld je daarna aan met je Microsoft-account indien je dat nog niet hebt gedaan. Doe hetzelfde met de app op je compatibele smartphone en bevestig de nodige rechten. Daarna is de koppeling gemaakt.

Indien links in het Windows-venster van Mijn telefoon nog niet het icoontje apps staat, ondanks dat je een compatibele Samsung-telefoon hebt, dan heb je de update nog niet ontvangen. Je kan altijd eens proberen om manueel naar updates te zoeken via Windows Update. Microsoft is de wereldwijde uitrol gestart, maar het kan altijd een paar dagen duren voordat jouw pc de functie ontvangt.

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer de weergave van Android-apps buiten het Samsung ecosysteem beschikbaar wordt gesteld. Het is overigens belangrijk om te weten dat de Android-apps worden gestreamd vanaf je smartphone. Een degelijke internetverbinding voor zowel je pc als telefoon is noodzakelijk voor een optimale ervaring.

Tip: 5 jaar na de Windows 10 lancering: maakte Microsoft zijn beloftes waar?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home