Windows 11 krijgt ondersteuning voor Android 13

android apps op windows

De versmelting tussen Android en Windows is nog lang niet aan zijn eindpunt gekomen. Microsoft bevestigt dat ook Android 13 ondersteuning zal krijgen.

De toevoeging van Android-apps was één van de meest significante veranderingen in Windows 11, al hebben we wel moeten wachten tot de Windows 11 2022 Update tot het ook hier beschikbaar was. De ondersteunende motor die dit mogelijk maakt is Windows Subsystem voor Android.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Het huidige system is nog gebaseerd op Android 12, maar Microsoft sleutelt volop aan WSA om ook Android 13, officieel gelanceerd in augustus, te kunnen ondersteunen. Dat maakt Microsoft zelf bekend in een roadmap gedeeld op GitHub.

Nieuwe functies en apps

Met de integratie van Android 13 zal WSA weer nieuwe functionaliteiten krijgen, naast algemene prestatieverbeteringen. Volgens Windows Latest staat de mogelijkheid om bestanden over te dragen tussen Windows en WSA al zeker op de planning. Om dat vlot te laten verlopen, krijgt WSA by default toegang tot het lokale netwerk waarmee het Windows-apparaat verbonden is.

Daarnaast zouden er ook shortcuts en een picture-in-picturemode komen om Android-apps in een kleiner venster bovenop je actieve Windows-apps te draaien. Tenslotte komen er wellicht ook nieuwe applicaties bij in de Amazon App Store, bovenop de 20.000 apps die nu al beschikbaar zijn.

Windows Latest verwacht dat de update voor WSA vanaf begin 2023 klaar zal zijn. Microsoft rolde vorige maand de meest recente update uit voor WSA. Via de Microsoft Store kan je controleren of je de laatste versie draait

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home