Windows 11 22H2-update krijgt eenvoudigere naam

windows 11 22h2

Zal de volgende grote Windows-update gewoon ‘Windows 11 2022’ heten en niet ‘Windows 11 22H2’? Microsoft is het updatebeleid grondig aan het herbekijken.

Microsoft zal op 20 september een grote functie-update, sinds 8 juni al beschikbaar via het Preview-kanaal, beginnen uitrollen voor Windows 11. Tot heden hebben we die update altijd als ‘Windows 11 22H2’ benoemd, maar mogelijk stapt Microsoft vanaf dit jaar op een meer voor de hand liggende naamgeving. In een screenshot gedeeld op Twitter door XenoPanther, die de update via het Insiders-programma al heeft kunnen installeren, krijgt de update de eenvoudige naam ‘Windows 11 2022 Update’.

Deze nieuwe naam bekt niet alleen vlotter als je het ons vraagt, maar past ook veel beter bij het updateschema dat Microsoft hanteert voor Windows 11. Naast frequente kleine beveiligingsupdate bundelt Microsoft nu nieuwe functies voor het OS in één grote, jaarlijkse update en niet meer twee halfjaarlijkse updates zoals dat bij Windows 10 lang het geval was. Er is andere woorden dus geen nood meer om in de naam onderscheid te maken tussen de updates.

Komt er geen Windows 11 2023 Update?

Het nieuwe naamschema zou op zijn beurt dan weer zeer snel kunnen vervangen worden. Volgens Windows Central niet meer willen werken met jaarlijkse functie-updates. In plaats van alle nieuwe functies te bundelen in één grote update wil Microsoft ze gewoon naar het grote publiek uitrollen van zodra ze zijn getest en goedgekeurd door de Windows Insiders. We mogen ons dus aan veel frequentere functie-updates verwachten.

Die nieuwe manier van updaten zet volgens de geruchten ook de deur open voor Windows 12, dat mogelijk al in 2024 zou kunnen verschijnen. Vanaf dan zouden we ons elk drie jaar opnieuw aan een nieuwe Windows-versie mogen verwachten. Een opvallende koerswijziging van Microsoft, die jarenlang hebben beweerd dat Windows 10 het eindpunt was en dat er geen nood bestond nog grote aanpassingen te maken aan het besturingssysteem.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home