Western Digital vernieuwt ActiveScale en biedt meer dan passieve opslag

Western Digital

Western Digital heeft verbeteringen aangekondigd in zijn ActiveScale-opslagsysteemportfolio. Deze richten zich op een snellere doorvoer die nodig is voor grootschalige workflow van gegevens.

Er werden nieuwe functies toegevoegd die de manier veranderen waarop mensen opslag gebruiken. Zo introduceert Western Digital onder meer het nieuwe ActiveScale OS 5.5. Het ActiveScale X100 storage systeem kent een gegevensdoorvoer tot 75 GB/s in schaalconfiguraties. Een prestatieverbetering van 3x zoveel.

Het hoogwaardige objectopslagniveau is essentieel voor data-zware applicaties, inclusief AI- en HPC-workloads, aldus ZDnet.

Data Pipeline Service

Bovendien is de ActiveScale-opslagsysteemportfolio uitgebreid met nieuwe functies als de Data Pipeline Service, die realtime objectmeldingen biedt voor gestroomlijnde workflows. Volgens de leverancier van harde schijven moet deze functie de workflowverwerking vereenvoudigen voor verschillende gebruiksscenario’s. Denk dan aan realtime analyse, IoT, mobiele applicaties, bedrijfsprocessen of media en entertainment.

“We hebben te maken met veel grote bedrijven, overheidsinstanties en onderzoeksinstituten die veel gegevens moeten verwerken”, aldus Erik Ottem, senior directeur productmarketing van Western Digital. Volgens hem laat een nieuwe functie als de Data Pipeline Service zien dat het bedrijf vandaag de dag meer biedt dan alleen passieve opslagopties.

Zo zou de ActiveScale Data Pipeline Service een mediabedrijf bijvoorbeeld helpen een S3-object te converteren naar een MP4-bestand. Als het object naar een ActiveScale-bucket wordt verzonden, ontvangt de service een ‘event notification’, waarna het een berichtenservice informeert, zoals bijvoorbeeld Kafka. Deze partij kan vervolgens weer met de relevante toepassing praten en een actie starten om het object te converteren.

 

Western Digital ActiveScale Data Pipeline Service

Beeld: Western Digital,  ActiveScale Data Pipeline Service

Asynchronous Geo-Spread en ActiveScale View

Asynchronous Geo-Spread, een andere nieuwe functie, biedt noodherstel op meerdere locaties met gegevensopname met lage latentie. Bovendien biedt weer een andere nieuwe functie, genaamd ActiveScale View, gebruikers eenvoudige systeembeheertools. Deze tools zijn geheel gemodelleerd naar het AWS S3 management framework.

 

Lees ook: Western Digital geeft IntelliFlash-portfolio upgrade

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home