Western Digital lanceert Blue SSD met NVMe

Western Digital lanceert een nieuwe SSD in zijn blue line-up. De WD Blue SN500 NVMe SSD is bedoeld voor premium-systemen en standaard laptops.

Western Digital verbreed zijn Blue line-up van SSD’s met een NVMe solid state drive. De PCIe NVMe M.2-standaard bevrijdt het flash-geheugen van de bandbreedtebeperking van Sata, en zorgt zo voor een maximale sequentiële leessnelheid van 1.700 MBps en een schrijfsnelheid van 1.450 MBps.

Western Digital bouwde de SSD met eigen flash en een eigen controller. De technologie daarvoor leende de fabrikant van zijn WD Black-reeks, die al NVMe-SSD’s bevatte. De nieuwe drive is op tot moment beschikbaar in twee varianten: 500 GB en een iets minder performante editie van 250 GB. WD gaat er prat op de hele stack in house te ontwikkelen.

SanDisk

Dat kan de fabrikant met dank aan de overname van flash-specialist SanDisk in 2016. Sinds dan integreert de opslaggigant steeds meer flash-producten in zijn portfolio. WD is van oorsprong een HDD-boer, maar speelt de laatste jaren handig in op het groeiende belang van flash.

Daarmee was Western Digital er iets sneller bij dan concurrent Seagate. Die profiteert intussen van een eigen strategische investering in Toshiba’s flash-afdeling, en lanceerde dit jaar z’n eigen SSD-gerelateerde producten. WD en Seagete ontpoppen zich zo tot concurrenten van flash-gigant Samsung.

De nieuwe WD-producten zijn gericht op gebruik in krachtige laptops maar ook slanke desktops. Naast de vormfactor is natuurlijk vooral de snelheid een verkoopsargument. De 250 GB editie van de WD Blue SN500 NVMe SSD gaat over de toonbank voor 67 euro, voor de 500 GB-versie betaal je 97 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home