Wacom lanceert met de Cintiq 22 grotere versie van zijn instapmodel-tablet

Wacom Cintiq 22
Wacom Cintiq 22 - Wacom Cintiq 22

Wacom heeft een grotere versie van zijn instapmodel tablet gelanceerd. De Cintiq 22 beschikt onder meer over een 21,5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Ook is het toestel voorzien van een glazen anti-glare beeldscherm, wat een papierachtig gevoel geeft tijdens het tekenen.

Hoewel de Cintiq 22 slechts een grotere versie is van de Cintiq 16, kost deze bijna twee keer zoveel: 1.199 dollar versus 649 dollar, aldus The Verge. Gebruikers die meer schermruimte willen om lange lijnen en ingrijpende stijlen te tekenen, moeten voor deze versie dus iets dieper in de buidel tasten. De Cintiq 16 blijft voor nu dus het meest betaalbare en laagdrempelige apparaat van Wacom.

Pro Pen 2

Daarentegen wordt de Cintiq 22 wel geleverd met een verstelbare standaard en de nieuwste stylus van Wacom, de Pro Pen 2. De vernieuwde stylus ondersteunt 8.192 niveaus van druk- en kantelgevoeligheid en hoeft nooit te worden opgeladen.

Verder beschikt de Cintiq 22 over 72 procent NTSC-kleur, de ’taal’ waarin de analoge kleurentelevisiesignalen worden uitgezonden. Europa gebruikt voor het overgrote deel de standaard PAL, Frankrijk gebruikt SECAM. Bovendien is de Cintiq 22 compatibel met zowel Mac als Window-computers en kan deze via een HDMI- of USB 2.0-kabel worden aangesloten. Accessoires als de 100 dollar kostende ExpressKey-afstandsbediening of een Bluetooth-toetsenbord worden niet standaard meegeleverd. 

Cintiq Pro-lijn

Naast de Cintiq-lijn levert Wacom ook de Cintiq Pro-lijn, waarvan de laatste echt bedoeld is voor professionals. Anders dan de Cintiq-lijn, die zich richt op studenten en beginnende, creatieve professionals. De Cintiq Pro-lijn biedt een aantal geavanceerde functies, die niet in de nieuwe Cintiq 22 zijn terug te vinden. Denk dan aan 4K-resolutie, meer nauwkeurige kleuren en betere optische hechting. Deze laatste optie vermindert de zogeheten parallax, de afstand tussen de pen en het scherm. De Cintiq Pro-lijn is dan ook echt bedoeld voor animatiestudio’s en zakelijk gebruikers. 

Lees ook: Lenovo toont ’s werelds eerste vouwbare pc

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home