Wacom introduceert tekentablet met stylus die je naar je hand zet

Wacom introduceert de Cintiq Pro 27. De tekentablet moet een uitstekend kleurenbereik hebben en de bijbehorende stylus kan je draaien tot deze perfect in je hand ligt.

De nieuwste tekentablet van Wacom meet 26,9 inch en komt met een resolutie van 3840×2160 pixels. De refreshrate ligt op 120 Hz zodat notities of tekeningen zonder haperingen op je scherm verschijnen. Verder heeft het beeld hdr-ondersteuning en een helderheid tot 400 cd/m².

lees ook

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra review: gigatablet maakt indruk

Comfort

Om de digitale tekenervaring zo aangenaam mogelijk te maken zit bij de tablet een aanpasbare Wacom Pro Pen 3. Zowel het gewicht, de dikte van de grip, de aanwezige knoppen en het zwaartepunt van het gadget kies je zelf.

Bron: Wacom
Bron: Wacom

Daartegenover staat wel een zwaar toestel. Met 7,2 kilogram zal de tablet niet altijd van je tekentafel in de rugzak worden gestopt. Wacom lanceert zelf een apart aan te schaffen Cintiq Pro 27 Stand die je onder de tablet kan schroeven om het scherm alle kanten en richtingen op te draaien. De meerprijs voor deze accessoire bedraagt 599 dollar.

Bron: Wacom

Kleurbereik

Volgens Wacom heeft de tablet een hoog kleurenbereik. Er wordt garantie gegeven dat 99 procent van de Adobe RGB-kleurruimte en 98 procent van de DCI P3-kleurruimte beschikbaar is. Dat geeft een totaal van meer dan 1 miljard kleuren waaruit digitale tekenaars de keuze hebben.

De tablet kan zonder stuurprogramma’s te downloaden aan de slag door compatibiliteit met alle moderne Linux-distributies. Daarnaast biedt het Wacom ondersteuning aan voor zakelijke klanten.

Aansluitingen

Op de tablet zijn een HDMI 2.1-poort, een Mini DisplayPort-connector, twee USB-C-aansluitingen en een USB-A-poort te vinden. Het scherm valt via deze poorten te connecteren met een tweede apparaat.

De Cintiq Pro 27 heeft een prijskaartje van 3.850 euro en is onmiddellijk beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home