Gratis versie van Visio integreert in Microsoft 365 voor bedrijven

Microsoft Visio

De gratis versie van Visio wordt geleidelijk aan uitgerold naar commerciële gebruikers van Microsoft 365. Dat heeft Microsoft laten weten op de Microsoft 365 Twitter-pagina. De applicatie die gratis wordt aangeboden, is een lightversie van Visio. Volgens Microsoft is er in de bedrijfswereld veel nood aan een applicatie als Visio om diagrammen te maken.  

Het heeft wat op zich laten wachten, maar de lightversie van Visio wordt geleidelijk aan opgenomen in Microsoft 365. Hierdoor wordt het mogelijk de applicatie te gebruiken in andere Microsoft 365-producten, zoals Teams en Excel. Bovendien is het gratis voor iedereen met een bedrijfsabonnement op Microsoft 365.

Visio stelt complexe en professionele diagrammen beschikbaar voor professionals voor allerlei scenario’s. Volgens Microsoft is de vraag naar een applicatie om diagrammen in te maken, stijgende. “Visio is lange tijd alleen beschikbaar geweest als app voor mensen met gespecialiseerde behoeften op het gebied van diagrammen. Maar dit is aan het veranderen. We erkennen een toenemende behoefte om informatie effectiever over te brengen”, geeft het bedrijf aan op de blog.

Kiezen voor gratis versie of betalen?

Hoewel de gratis versie een lightversie van de applicatie is, zijn de verschillen ten opzichte van de betaalde versie miniem. Beide hebben talrijke sjablonen om uit te kiezen of je kan diagrammen creëren vanaf nul. Denk daarbij aan organisatorische overzichten tot vloerplannen of elektrische tekeningen.

Microsoft Visio
Bron: Microsoft

De betaalde versie van Visio doet Microsoft toch nog niet van de hand. Volgens het bedrijf zijn de betaalde modules nog steeds noodzakelijk om meer gespecialiseerde noden bij bedrijven te kunnen beantwoorden.

Voor de applicatie biedt Microsoft twee abonnement-formules aan. Dit start vanaf 4,20 euro per maand per gebruiker. De applicatie kan ook volledig worden aangekocht. De standaard-editie kost 439 euro per licentie. Voor Visio voor professionals stijgt de prijs naar 809 euro per licentie.

Samenwerkingstool

In de blog wordt verder ingegaan op de mogelijkheden die Visio biedt. Zo kan het dienen als samenwerkingstool om brainstormsessies te visualiseren. Dit kan bijvoorbeeld voor online vergaderingen een handige tool vormen.

Microsoft Visio
Bron: Microsoft

Visio wordt hiermee een bijkomende optie in het aanbod dat Teams uitrolt om actieve samenwerkingen in online vergaderingen te stimuleren. Onlangs werd bijvoorbeeld nog aangekondigd dat Teams-gebruikers vanaf oktober een nieuwe Whiteboard-app mogen verwachten.

lees ook

Microsoft Teams laat deelnemers actief samenwerken in online vergaderingen

Overzicht bewaren

Microsoft gaat verder dieper in op de mogelijkheden die Visio in Excel biedt. Een grote hoop data kan in het programma overzichtelijk worden voorgesteld. Dit zorgt dat werknemers sneller met belangrijke inzichten uit de data aan de slag kunnen.

Microsoft Visio
Bron: Microsoft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home