Een lightversie van Visio komt binnenkort gratis naar Microsoft 365

Microsoft Visio

Professioneel diagramtool Microsoft Visio is al jarenlang een standalone aankoop die bedrijven kunnen toevoegen aan hun Office-suite. Vanaf juli komt daar verandering in wanneer Microsoft een lightversie van Visio kosteloos toevoegt aan Microsoft 365 (vroeger Office 365).

Visio stelt complexe en professionele diagrammen beschikbaar voor professionals voor allerlei scenario’s. Er zijn op het eerste zicht weinig verschillen tussen de lightversie en de standalone betalende variant. Beide hebben talrijke sjablonen om uit te kiezen of je kan diagrammen creëren vanaf nul. Denk daarbij aan organisatorische overzichten tot vloerplannen of elektrische tekeningen.

Je kan via Teams samenwerken in Visio vandaag en het integreert in andere Microsoft 365-producten. Voor Excel is er de Visio Data Visualizer add-in waarmee je snel diagrammen kan maken met informatie op een spreadsheet. Diagrammen kan je exporteren naar Word of PowerPoint. Lees alle andere details die in de gratis versie zitten op de uitgebreide blogpost van Microsoft. Elke Microsoft 365-abonnee met een commerciële licentie kan beroep doen op de nieuwe gratis versie van Visio.

Microsoft Visio

Waarom nog apart blijven betalen voor Visio? Het zogenaamde ‘Visio Abonnement 1’ kost 4,20 euro per maand en biedt dezelfde basisfunctionaliteit als de gratis webversie van Visio, maar gooit daar bovenop 2 GB OneDrive for Business, integratie in Power BI en nog een paar andere extra’s. De optie ‘Visio Abonnement 2’  kost 12,60 euro per maand en biedt je onder andere de desktopversie van de Visio-app die je op maximaal vijf pc’s kan installeren. De details van elk abonnement kan je hier terugvinden. Alle vermelde prijzen zijn exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home