Kwart werknemers Dropbox moet plaats ruimen voor AI

dropbox

Dropbox gaat werknemers ontslaan om meer middelen vrij te maken voor de ontwikkeling van AI. 500 werknemers zullen moeten beschikken.

CEO Drew Houston kondigt het slechte nieuws aan in een statement op de website. Dropbox zal zestien procent van het totale werknemersbestand laten afvloeien. Eerst verwijst de CEO nog naar de economische crisis die het bedrijf onder druk zet, maar al snel komt de echte reden aan de oppervlakte. Dropbox wil de AI-trein niet missen, maar het ontwikkelen en trainen van artificiële intelligentie kost geld.

Volgens Houston wil Dropbox al langer iets doen met AI, maar ligt dankzij de doorbraken van OpenAI de weg nu helemaal open voor het bedrijf. Heel veel in detail treedt de CEO niet over hoe Dropbox AI zou willen implementeren in de cloudopslagdienst. AI-functies zouden onder meer kunnen ontwikkeld worden voor het organiseren van de kalender of het maken van to-do-lijsten.

Om die functies te kunnen ontwikkelen, heeft Dropbox nu nood aan softwareontwikkelaars. Daarom werknemers uit andere functies vertrekken om plaats en middelen vrij te maken. Houston belooft dat alle getroffen werknemers voor minstens zestien weken zullen worden uitbetaald en nog zes maanden kunnen rekenen op een hospitalisatieverzekering en andere medische voordelen. Werknemers mogen als afscheidscadeau hun werktoestellen houden voor persoonlijk gebruik.

Naast ontslagen kondigt Dropbox ook verschuivingen aan in de structuur van de organisatie. Bepaalde investeringen worden ook teruggeschroefd om alle middelen te focussen op de ontwikkeling van AI. Verder treedt de aankondiging ook daarover niet in detail. Tegenstanders van AI vrezen dat artificiële intelligentie veel mensen hun job zal kosten. Die vrees is voor de werknemers van Dropbox wel heel letterlijk geworden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home