Tag collega’s en volg hun taken op in Excel

Microsoft Excel

Microsoft maakt het mogelijk om, vanaf oktober, taken toe te wijzen en op te volgen via @-vermeldingen in de desktopversie van Excel.

Vanaf oktober kunnen collega’s elkaar taggen in Excel-documenten op de desktopversie van het rekenblad. De functie is al twee jaar beschikbaar in de webversie van Excel. Net als bij @-meldingen in Word via Teams krijgen de vermelde personen een e-mail met de notificatie. Microsoft kondigde de uitbreiding naar de desktopversie vorig jaar al aan maar pas vanaf oktober zal de toepassing gebruiksklaar zijn.

Nog meer handigheidjes?

Microsoft is verre van de eerste om @-meldingen toe te passen in zijn programma’s. Google en Slack zijn net als verschillende andere al langer bezig met de toepassing. Dat deden ze allen in navolging van Twitter dat in 2007 het symbool introduceerde om personen te taggen in de tweets.

lees ook

Office for Mac brengt met update native Apple M1-ondersteuning naar Excel

Vorige maand kondigde Microsoft aan dat collega’s in Teams samen in een spreadsheet konden werken via Excel Live. In december vorig jaar kreeg Excel een update voor ondersteuning van wachtwoordbescherming. Al gaat het in beide gevallen opnieuw om de webversie van het rekenprogramma. Collega’s van The Register vragen zich, met een lichte vorm van ironie, af wat Microsoft nog voor handigheidjes zal toevoegen aan Excel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home