Microsoft geeft webversie Excel ondersteuning voor wachtwoordbescherming

Microsoft Excel

Microsoft rolt vernieuwingen uit voor de online versie van Excel. Zo kan je voortaan aan de slag met door een wachtwoord beschermde documenten en grotere bestanden uit SharePoint.

Excel for the Web krijgt een update. Microsoft wil de online versie van zijn spreadsheetsoftware zo robuust mogelijk maken, maar de webtool mist natuurlijk nog heel wat functionaliteit vergeleken met de applicatie. Enkele nieuwe functies moeten de afstand tussen de twee verkleinen.

Voortaan kan je werkbladen die beveiligd zijn met een wachtwoord ook online openen en bewerken. Tot nu moest je daarvoor nog teruggrijpen naar de desktoptoepassing. Let wel: gelijktijdig samenwerken aan dergelijke bestanden gaat nog niet.

Grote bestanden en legacy

Vervolgens geeft Microsoft Excel for the Web ondersteuning voor grote bestanden in SharePoint. Je kan spreadsheets tot en met 100 MB openen en bewerken. Binnenkort krijgen bestanden ook grote bestanden in OneDrive dezelfde behandeling.

De online versie van Excel zal verder mooi spelen met oudere bestanden waarin legacy verstopt zit. Denk aan Art- en SmartArt-objecten zoals ActiveX-controle-elementen. Je kan aan de slag met de documenten waarin dergelijke legacy zit, maar niet met de objecten zelf. In de nabije toekomst breidt Microsoft deze ondersteuning uit tot legacy data wizard-connecties zoals tekst Queries en Web Queries.

De desktopsuite van Office blijft het stokpaardje van Microsofts kantooraanbod, maar ook de webversies groeien gestaag. De online-versies van Excel, Word en PowerPoint stellen Microsoft in staat om te concurreren met de alternatieven van Google.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home