Epson verschuift naar inkjetprinters, geen laserprinters meer tegen 2026

Epson wil laserprinters tegen 2026 voorgoed vaarwel zwaaien. Tegelijk geeft het bedrijf een nieuwe reeks zakelijke inkjetprinters vrij.

Epson verandert van strategie en zet voortaan enkel nog in op inkjetprinters. De wijziging wordt gemotiveerd vanuit duurzaamheidsoverwegingen. De overstap brengt ook voor de gebruiker goed nieuws. Inkjetprinters hebben volgens het bedrijf namelijk minder bewegende delen en verbruiksonderdelen die tijdens de levensduur van de printer vervangen dienen te worden.

Bovendien leveren inkjetprinters besparingen op bij de energiefactuur. Dat is gezien de huidige energieprijzen een belangrijk voordeel. Lasertechnologie heeft namelijk warmte nodig tijdens het printproces, wat energie kost. Het proces veranderen is volgens het bedrijf geen haalbare kaart en dus wordt er afscheid genomen van laserprinters tegen 2026.

Duurzaamheid is binnen de printindustrie een belangrijk onderwerp. Ieder bedrijf bedenkt eigen oplossingen voor het vraagstuk. HP heeft bijvoorbeeld printers in zijn assortiment die niet langer werken via wegwerp-cartridges, maar met reservoirs die gebruikers bijvullen via inktflesjes.

lees ook

Brother: ‘Circulaire economie is het doel, maar daar zijn we nog niet’

Nieuwe zakelijke printers

Tegelijk lanceert Epson een nieuwe reeks zakelijke modellen. De nieuwste inkjetprinters kunnen veertig tot zestig pagina’s per minuut printen. In de mogelijke instellingen sijpelt het duurzaamheidsinitiatief nog een beetje door en kunnen gebruikers kiezen voor milieuvriendelijke printinstellingen.

Bron: Epson

De printer heeft een papierverwerkingscapaciteit van 5150 vellen. Scannen gaat aan een snelheid van zestig pagina’s per minuut en 120 foto’s per minuut. Het apparaat kan zelf documenten samenstellen en nieten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home