Nieuw in Windows 11: maak schermopnames met Knipprogramma

opname

Microsoft test de mogelijkheid om schermopnames te maken met het Knipprogramma. Je kan je volledige scherm opnemen, of een stukje van het scherm selecteren.

Voor het maken van schermopnames in Windows was je tot nu toe altijd aangewezen op de Xbox Game Bar of een externe applicatie. Microsoft lijkt nu eindelijk te beseffen dat Windows al jarenlang over een ideale tool beschikt om schermopnames te maken: het Knipprogramma. Deze nieuwe feature zit er eindelijk aan het te komen, schrijft The Verge.

Microsoft zal met een toekomstige Windows 11-update het Knipprogramma uitbreiden met schermopnames. Hoe je die schermopnames maakt, lijkt min of meer op dezelfde manier te zullen verlopen als het maken van een screenshot. Je selecteert een deel van het scherm of het volledige scherm en je begint op te nemen. Met Knipprogramma zal je meer controle hebben over wat je wil opnemen dan met de Xbox Game Bar.

windows 11 schermopnames maken
Bron: Microsoft

Favoriete tool voor scherminhoud

“We weten dat Knipprogramma de favoriete tool is onder Windows-gebruikers voor het maken van screenshots, dus we zijn erg verheugd om deze update te introduceren. Het Knipprogramma maakt het snel en eenvoudig om de inhoud van je scherm vast te leggen en te delen. Met schermopnames breiden we de opties hiervoor uit”, verklaart Dave Grohocki, productmanager voor Windows-apps, aan The Verge.

De functie zit nog in de testfase en zal met een toekomstige update naar alle Windows 11-gebruikers komen. Dit kan wel nog enkele weken tot maanden in beslag nemen. Het is nog niet duidelijk of de update ook naar Windows 10 zal uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home