Samsung toont vouwbare smartphone met oprolbaar scherm in nieuw patent

Dankzij een oprolbaar scherm aan één kant kan je van een vouwbare smartphone een grotere tablet maken.

Samsung maakt al vijf jaar vouwbare telefoons waarbij de nieuwste modellen onder de noemer Samsung Galaxy Flip 5 en Galaxy Fold 5 bekend zijn. Het is daarin een pionier, maar dat houdt de fabrikant niet tegen om verder in de toekomst te kijken. In een patent ontdekt door Calibre Cleaning zien we een gelijkaardig model aan de Galaxy Fold 5, maar één schermkant is uitvouwbaar.

Dat lijkt een vreemde keuze, behalve voor wie het toestel al langer gebruikt. Opengeklapt is het formaat wel groot, maar raar. Het scherm is bijna vierkant qua formaat. Door één kant uitrolbaar te maken, ga je meer richting een 3:2- of 4:3-tabletverhouding.

De website heeft ineens een paar mock-ups gemaakt van het design om een beter idee te krijgen van het ontwerp:

Het spreekt voor zich dat een patentaanvraag niet synoniem staat voor een nieuw toestel. Samsung kan dit idee claimen, maar nog jaren werken aan het concept tot het op punt staat. Of het kan na verloop van tijd beseffen dat het ontwerp niet levensvatbaar is, waarna het in de vuilbak belandt. Er zijn doorheen de jaren tal van wilde concepten verschenen van oprolbare schermen. Geen enkele ging ooit in massaproductie.

lees ook

Nu ook officieel: Lenovo stopt transparant scherm in een laptop

Dat neemt niet weg dat het concept wel doet dromen. We zien het nu wel van een vouwbaar, oprolbaar toestel. Of we het prijskaartje ook willen weten, mocht het er ooit komen, dat is een andere vraag. En zoals altijd moeten we dit soort nieuws met een korrel zout nemen. De patentaanvraag lijkt ons legitiem als we het PDF-document analyseren. Wie graag alles in detail wil doornemen, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home