Samsung kondigt twee nieuwe vouwbare smartphones aan

Samsung Galaxy Z Fold 3

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is het topmodel met een groot vouwbaar scherm voor power-users. Wie een compacter model zoekt met een iets vriendelijker prijskaartje, kan bij de Samsung Galaxy Flip 3 terecht.

Samsung heeft vandaag zijn huidige line-up van vouwbare smartphones een belangrijke evolutie gegeven. Zowel de Galaxy Z Fold als de Galaxy Z Flip krijgen allebei een noemenswaardige upgrade en dalen tegelijk in prijs. De Fold kunnen we vanaf 1.799 euro incl. btw moeilijk betaalbaar noemen, maar de Flip vanaf 1.049 euro incl. btw is al wat meer tastbaar.

Beide toestellen hebben voortaan hetzelfde kwalitatieve topscherm als de Galaxy S21-reeks met een amoled 120 Hz-paneel. Bij de Galaxy Z Fold 3 geldt dat zowel voor het binnen- als buitenscherm. Naast de nieuwste Qualcomm Snapdragon 888 chipset in beide toestellen zijn ze allebei voor het eerst IPX8-waterbestendig. Hiermee zet Samsung een belangrijkste stap in het minder kwetsbaar opstellen van deze toestellen. Opgepast: de X in de rating duidt erop dat beide toestellen niet werden getest op vlak van stofdichtheid. Vermoedelijk werkt Samsung met een waterafstotende coating om beide toestellen uiteindelijk waterdicht te maken.

Samsung Galaxy Z Fold 3

De grootste van de twee, de Samsung Galaxy Z Fold 3, heeft een ruim 6,2 inchscherm aan de buitenkant en een fors 7,6 inchscherm wanneer je het toestel openvouwt. Opvallend is dat het grote scherm binnenin optimaal wordt benut omdat er geen uitsparing is voor de camera. Samsung gebruikt voor het eerst een 4 MP-camera onder het scherm om te videobellen wanneer je het scherm openvouwt. Wie goed kijkt, ziet de lens zitten, maar de pixels van van het scherm lopen erover om het beeld volledig te vullen wanneer je media consumeert. In het scherm vooraan is er wel een uitsparing voorzien en zit er een 10 MP-camera.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Achteraan het toestel is er ruimte voor drie camera’s: 12 MP telelens (2x optische zoom, OIS), 12 MP groothoek en een 12 MP standaardcamera (OIS). De 4.400 mAh-batterij kan je draadloos of bekabeld opladen (maximaal 25 watt via USB-C) en voor het eerst kan je een speciale stylus optioneel verkrijgen om de Samsung Galaxy Z Fold 3 te gebruiken als een Note-toestel. Een nieuwe Galaxy Note-smartphone zit er dit jaar niet in, wegens het wereldwijde chiptekort.

Dankzij het grote vouwbare scherm kan je vlot multitasken. Zo kan je tot drie apps vanuit de taakbalk slepen naar het hoofdscherm en kan je content slepen om het op een helft vergroot te openen. Samsung heeft ook met Microsoft samengewerkt om het grotere scherm optimaler te gebruiken binnen Teams en de hele Office-suite. Zo kan je de inhoud van een e-mail lezen in Outlook en tegelijk een overzicht bewaren van andere mails die binnen rollen.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Waar de Fold 3 focust op een groot vouwbaar scherm en goede cameraprestaties, mikt de Samsung Galaxy Z Flip 3 op gebruiksgemak door de heel kleine voetafdruk. Wanneer je het toestel dichtvouwt, heb je een 1,9 inch aanraakscherm vooraan waarop je snel de inhoud van een melding, bericht of e-mail kan bekijken. Je kan zelfs het scherm maar voor de helft open vouwen zodat je handenvrij kan videobellen.

Samsung Galaxy Z Flip 3

In het 6,7 inch vouwbare scherm zit een 10 MP camera verwerkt in een kleine ronde uitsparing bovenaan. Samsung heeft niet voor een camera achter het scherm gekozen zoals bij de Fold 3. Achteraan is er ruimte voor een dezelfde hoofd- en groothoekcamera. De 2x optische zoom via de telelens tekent niet present.

De kleine 3.300 mAh-batterij kan je naast USB-C (15 watt maximum) ook draadloos opladen. Net als de Fold 3 heeft ook de Samsung Galaxy Z Flip 3 stereoluidsprekers om optimaal van multimedia te genieten.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Z Fold 3 kan je nu vooraf bestellen en ligt vanaf 27 augustus in de winkelrekken. Je kan uit drie matte kleuren kiezen: zwart, donker groen en zilver. Prijzen starten vanaf 1.799 euro incl. btw voor de versie met 12 GB RAM en 256 GB opslag. Wie graag 512 GB opslag wil, moet 100 euro opleggen.

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is eveneens nu beschikbaar om te bestellen en wordt vanaf 27 augustus in de winkel verwacht. Beschikbare kleuren zijn mat zwart of glossy crème, groen of lavendel. Prijzen starten vanaf 1.049 euro incl. btw voor de versie met 8 GB RAM en 128 GB opslag. Wie liever 256 GB opslag wil, moet 1.099 euro incl. btw neerleggen.

Beide toestellen krijgen minstens drie jaar Android-updates en vier jaar veiligheidsupdates.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home