Samsung lanceert nieuwe 5K-monitor

Er is een nieuwe optie in het ViewFinity-gamma van Samsung: de S9.

Update 19/07/2023: We hebben geïnformeerd naar de Belgische retailprijs voor de Samsung ViewFinity S9, die bedraagt 1.599 euro.

Origineel artikel: Het gamma monitoren in de ViewFinity-serie van Samsung heeft een nieuw lid, de S9 (S90PC-model). Die werd voor het eerst voorgesteld tijdens SEC 2023 en kreeg er ook een eervolle vermelding.

Opvolger

De Samsung ViewFinity S9 is de volgende in een reeks monitoren van hoge resolutie. Het toestel volgt de S8 op, die in juni van vorig jaar werd gelanceerd. Deze S9 is volgens Samsung uitgerust met alle functies voor fotografie en grafisch ontwerp.

Schermtijd

Het scherm van de S9 is er eentje van 27 inch en het heeft een 5K-resolutie. Volgens Samsung is de werkruimte de helft groter dan andere UHD-monitoren. Hiermee moeten gebruikers probleemloos kunnen werken in hoge resolutie, zonder in te zoomen. Ze zouden alles in 5K kunnen bekijken, zonder het zicht op hun tools te verliezen.

Verder gaf Samsung ook nog volgende cijfers mee:

  • Kleurengamma: 99% DCI-P3 & 218 PPI
  • Helderheid: 600 cd/m2
  • Vernieuwingsfrequentie: 60Hz
  • Reactietijd: 5ms (GtG)
  • Contrastverhouding (statisch): 1000:1

De Samsung ViewFinity S9 maakt gebruik van Smart Calibration, zo kan je via de SmartThings-app op je smartphone de kleurschakeringen, witbalans en meer regelen. Dit gaat gewoon met de camera van je telefoon. Om vermoeide ogen tegen te gaan beschikt de S9 over Intelligent Eye Care en tegen een overdaad aan reflectie en schittering is er Samsung Matte Display voorzien.

lees ook

Samsung wil TSMC te snel af zijn met productie 2nm-wafers

Multifunctioneel

Qua verbinding zijn gebruikers van zowel Mac als Windows-pc bediend, met inputs voor:

  • Thunderbolt 4
  • mini DisplayPort
  • USB C

Via Thunderbolt 4 kan je apparaten met maximaal 90W opladen en data transfereren met snelheden tot 40Gbps.

Camera

De S9 beschikt over een ingebouwde 4K SlimFit-camera, die zonder extra materiaal wordt aangesloten via een pogo-pin. Je kan de camera kantelen om die aan te passen aan de hoek van de monitor en met Auto Framing blijf je altijd in beeld. Het scherm kan tot negentig graden worden gekanteld.

Streamen toegestaan

Entertainmentgewijs heeft de ViewFinity S9 geïntegreerde Smart TV-apps en ingebouwde speakers met Adaptive Sound+. Het toestel beschikt bovendien over een afstandsbediening.

Prijs

In de VS is de richtprijs voor deze Samsung ViewFinity S9 momenteel 1.599 dollar, we hebben bij Samsung gepolst naar een Europese prijs, maar voorlopig hebben we daar nog geen verdere info over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home