Samsung lanceert Galaxy Fold, maar niet in België

Galaxy_Fold_Keyvisual_contrast
-

Na maanden van anticipatie komt Samsungs plooibare telefoon eindelijk op de markt. Of toch een selectie markten, aangezien ons land uiteindelijk uit de boot valt.

Hij was klaar, dan was hij stuk, vervolgens werd hij voorbereid op een comeback, dan was hij opnieuw écht bijna klaar en nu is hij effectief klaar voor lancering: de plooibare Galaxy Fold. Het eerste seizoen van Samsungs op Thuis en Familie geïnspireerde telefoonsoap krijgt eindelijk een finale met de officiële lancering van het toestel. De herwerkte plooibare telefoon met verstevigd scharnier rolt vandaag uit in Zuid-Korea, met een verdere wereldwijde lancering gepland voor de nabije toekomst. Al is wereldwijd lichtjes overdreven.

Voorlopig komt de Fold immers naar slechts een handvol markten: Frankrijk, Duitsland, Singapore, het VK en de VS staan op het programma. Over België rept Samsung nog met geen woord. De fabrikant geeft aan dat meer landen zullen volgen, al gaat dat statement niet gepaard met een timing.

Samsung geeft volgende reactie aan Techzine: “We waarderen de steun die we van onze Nederlandse Belgische klanten hebben ontvangen en zijn blij met hun continue support. Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien. Dat betekent dat de Galaxy Fold niet zal verschijnen in Nederland en België.” Over de mogelijkheid van een uitgestelde lancering in de toekomst wil Samsung België voorlopig niets kwijt.

Unieke service

Samsung zet met deze vernieuwde lancering sterk in op klantenservice. Wie het ding koopt, krijgt toegang tot 24/7 ondersteuning door experts, zowel online als telefonisch. Die zet lijkt bedoeld om eventuele terughoudendheid na wat toch een eerder lange lanceringssaga was, weg te werken. Het verklaart meteen ook waarom het toestel niet meteen wereldwijd op het publiek wordt losgelaten.

De Galaxy Fold kreeg een prijskaartje van 2.020 euro mee in ons land. Dat maakt de telefoon meteen een stuk duurder dan zelfs de meest premium Galaxy Note of iPhone. In een eerste indruk was Techzine best enthousiast over de capaciteiten van het toestel. Door nu te lanceren heeft Samsung in ieder geval zijn primeur in huis: de eerste plooibare telefoon van een grote fabrikant komt uit Korea, en niet uit China. Huawei wilde met de Mate X eerst zijn. Die eigen interpretatie van wat een plooibaar toestel kan zijn, kreeg echter ook met vertragingen te maken. De handelsoorlog tussen de VS en China speelt daar een grote rol.

Plooibare telefoons staan voor beide telefoonbouwers in ieder geval op de roadmap. Deze eerste probeersels zijn voor een select publiek van kapitaalkrachtige early adopters bedoeld. Op producten gericht op een bredere markt is het nog even wachten. Wanneer het zo ver komt, zal ons land ongetwijfeld opnieuw meespelen.

Gerelateerd: Samsung Galaxy Fold preview: meer dan een prototype

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home