Samsung herstelt Galaxy Fold en lanceert in september

De lancering van de Samsung Galaxy Fold was oorspronkelijk op 26 april voorzien in de VS en 3 mei bij ons. Na heel wat fouten bij vroege reviews, heeft Samsung in allerijl alle toestel teruggeroepen om verbeteringen door te voeren. Die zijn nu gebeurd, waardoor de Galaxy Fold opnieuw kan worden verkocht.

Nadat Amerikaanse reviewers de smartphone halfweg april als eerste in handen kregen, volgde binnen enkele dagen de ene na de andere melding over defecten. Sommige toestellen raakten defect omdat reviewers onterecht dachten dat de speciale plastic beschermingslaag een screenprotector was die kon worden verwijderd.

Ook bij normaal gebruik begaf de Fold het evenwel bij verschillende reviewers al na een dag of twee. Het grootste pijnpunt lijkt wanneer vuil via het scharnier onder het scherm terechtkomt. Samsung stelde toen de lancering van de Galaxy Fold voor onbepaalde tijd uit. Na maanden van onduidelijkheid heeft Samsung laat vandaag weten dat de vouwbare smartphone vanaf september opnieuw beschikbaar is.

Veranderingen

Samsung maakt in een statement bekend dat twee belangrijke segmenten van de Galaxy Fold werden verbeterd. Zo werd de bovenste beschermingslaag verder verlengd tot aan de schermrand. Zo oogt het als een integraal onderdeel van het scherm en niet zoals een screen protector zoals verschillende reviewers dachten.

samsung galaxy fold

Onderaan de nieuwe versie met extra bescherming. Beeld: The Verge

Daarnaast heeft het boven en onderaan het vouwmechanisme extra beschermingsstukken toegevoegd zodat er geen stof meer onder het scherm zou komen. Onderaan het flexibele scherm heeft Samsung ook extra lagen metaal toegevoegd om te voorkomen dat het scherm stuk gaat wanneer er iets in het scharnier komt.

Beperkte beschikbaarheid?

De verschillen zijn miniem maar beantwoorden wel direct de problemen die reviewers plaagden in de US. Co-CEO DJ Koh liet later in een statement weten dat het bedrijf de originele Fold te snel op de markt wilde lanceren. De fout was volgens hem ‘genant’ en had nooit mogen gebeuren.

De Samsung Galaxy Fold wordt nu in september verwacht maar er heerst onduidelijkheid rond de beschikbaarheid. Volgens SamMobile wordt de vernieuwde Galaxy Fold maar in een beperkt aantal landen getest bij operatoren op vlak van firmware: US, UK, Duitsland, Frankrijk en India. Ze maken de vergelijking met de firmware van de Galaxy Note 10 die wel wereldwijd wordt getest op dit ogenblik.

Ofwel is Samsung extra voorzichtig met het beschikbaar stellen van toestellen, ofwel zijn er nog productieproblemen door de implementatie van nieuwe materialen met beperkte beschikbaarheid als gevolg in een aantal landen. De kans is groot dat Samsung meer details zal geven op het lanceringsevent van de Galaxy Note 10 op 7 augustus.

Gerelateerd: Samsung Galaxy Fold preview: meer dan een prototype

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home