Samsung Galaxy S21 FE eindelijk aangekondigd aan 749 euro

Samsung Galaxy S21 FE

Na maanden vol speculatie is de Samsung Galaxy S21 FE officieel een feit. De smartphone is vanaf 11 januari beschikbaar en start vanaf 749 euro.

De Samsung Galaxy S21 FE werd officieel verwacht samen met de lancering van de twee plooibare smartphones Galaxy Z Flip 3 en Galaxy Z Fold 3. Ondanks het grote lek vooraf, volgde geen officiële aankondiging. Eind september werden alle verwijzingen op officiële Samsung-sites gewist, wat deed vermoeden dat het model werd geschrapt door het wereldwijde chiptekort. Daarna werd het stil rond de smartphone, tot nu.

Samsung heeft nu officieel de Galaxy S21 FE aangekondigd en vanaf 11 januari ligt het toestel in de winkel. Het toestel slaat de brug tussen de huidige Galaxy S21 (6,2 inchscherm) en Galaxy S21+ (6,7 inchscherm) met een handig tussenformaat (6,41 inchscherm). Verder zijn de specificaties van de Samsung Galaxy S21 FE haast identiek aan de twee andere broertjes, met een aantal niet onbelangrijke uitzonderingen.

Wat zijn de verschillen?

Vergeleken met de traditionele Galaxy S21 zijn er een aantal veranderingen waarmee je rekening moet houden:

  • Gorilla Glass Victus: er is in het officiële bericht van Samsung geen sprake van het sterke scherm, wat doet vermoeden dat de Galaxy S21 FE een iets krasgevoeliger scherm heeft.
  • 8 megapixel zoomcamera: de originele Galaxy S21 heeft een 64 megapixelsensor aan boord, gecombineerd met een 1,1 optische zoom. De Galaxy S21 FE doet het met minder megapixels, maar krijgt wel een 3x optische zoom. Wat ons betreft de betere keuze omdat je geen kwaliteitsverlies hebt met een grotere optische zoom.
  • 32 megapixelcamera vooraan: een flinke upgrade vergeleken met de 10 megapixelvariant in de Galaxy S21.
  • 4.500 mAh-batterij: exact in lijn met de 4.000 mAh-batterij van de Galaxy S21 en de 4.800 mAh-batterij van de Galaxy S21+.

Zoals je kan zien hierboven verschilt de nieuwe Samsung Galaxy S21 FE amper van zijn twee broers en vult het een interessant gat binnen de line-up. Ook de prijs is competitief vergeleken met de twee andere modellen: 749 euro (128GB) of 819 euro (256 GB). De Galaxy S21 vind je vandaag voor gemiddeld 700 euro online, terwijl de Galaxy S21+ voor gemiddeld 850 euro over de toonbank gaat. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Android 12

De Samsung Galaxy S21 FE wordt geleverd met Android 12 en heeft recht op 3 jaar security-updates en 3 jaar OS-updates. Er zit geen lader in de doos. Laden kan maximaal aan 25 watt via USB-C Power Delivery. Een half uur laden is goed voor 50 procent batterijcapaciteit volgens Samsung. Vergelijk je graag de drie Samsung Galaxy S21-modellen met elkaar in detail? Klik dan hier.

lees ook

Samsung Galaxy S21 Ultra review: eindelijk alles op een rij

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home